0

Składniki

2 Opakowania
ingridient
pomidory w puszce Łowicz
2 Sztuki
Marchewka
1 Sztuka
Czerwona papryka
1 Sztuka
Papryczka chili
1 Sztuka
cebula
0.5 Sztuki
seler
0.5 Sztuki
por
3 Sztuki
ząbek czosnku
3 Łyżki
Masło klarowane
1 Łyżka
Pasta curry
0.5 Łyżki
kminek mielony
1 Łyżka
Curry w proszku
0.5 Łyżeczki
cynamon
1 Szczypta
Sól himalajska
3 Szklanki
woda
250 Gramów
serek mascarpone
50 Gramów
kokosowe chipsy
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. W garnku z grubym dnem rozgrzać masło, wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę, czosnek i pora oraz przyprawy. Smażyć do momentu zeszklenia cały czas mieszając.
  2. Następnie wrzucić pozostałe warzywa pokrojone w kostkę, oprócz pomidorów - smażyć jeszcze chwilę, aby smaki i aromaty z przypraw się wymieszały.
  3. Teraz wlać 3 szklanki wody i gotować pod przykryciem 20 minut.
  4. Dodać 2 puszki pomidorów Łowicz i gotować jeszcze 5 minut.
  5. Zdjąć garnek z ognia, dodać połowę serka mascarpone oraz połowę śmietanki i zmiksować zupę blenderem na gładki krem. Pozostałą śmietankę i serek ubić w pojemniku na puszysty krem.
  6. Gorącą pomidorówkę nalać do miseczek, dodać po 2 kopiate łyżki kremu i posypać całość kokosowymi chipsami.

Podobne przepisy

Aromatyczna fasolka po bretońsku

Średni Do 2 godz
Aromatyczna fasolka po bretońsku

Łazankowe trendy

Średni Do 15 min
Łazankowe trendy

Makaron Lubella Pióra z jagnięciną, rozmarynem, czosnkiem

Łatwy Do 15 min
Makaron Lubella Pióra z jagnięciną, rozmarynem, czosnkiem

Pita z grillowanym kurczakiem

Łatwy Do 1 godz
Pita z grillowanym kurczakiem

Zupa z tortellini

Łatwy Do 40 min
Zupa z tortellini

Zapiekane skrzydełka z ryżem

Łatwy Do 3 godz
Zapiekane skrzydełka z ryżem

Pęczotto ze szparagami i zielonym groszkiem

Średni Do 1 godz
Pęczotto ze szparagami i zielonym groszkiem

Roladki z chorizo i papryką

Średni Do 1,5 godz
Roladki z chorizo i papryką

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!