Pomidorowa na kostkach

m7
Pomidorowa na kostkach

Średnia 3.6 / 80

Oceń!

Pomidorowa na kostkach rosołowych to ekspresowe wydanie tradycyjnej zupy pomidorowej, które świetnie się sprawdzi w sytuacji, gdy nie mamy dużo czasu na gotowanie. To świetny wybór na prosty i szybki obiad. Gotowa zupa pomidorowa świetnie smakuje z dodatkiem świeżej natki pietruszki na wierzchu lub ze śmietaną. Smacznego!

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

1 szczyp. sól, pieprz

1 szt. liść laurowy

2 szt. ziele angielskie

4 szt. pieprz ziarnisty

1 szt. koncentrat pomidorowy łowicz

3 szt. marchew

4 szt. kostka rosołowa drobiowa

1 opak. makaron lubella świdry

Przygotowanie


Kostki zalewamy 2l wody. Dodajemy wszystkie przyprawy, pokrojoną w drobno marchewkę i doprowadzamy do zagotowania. Gdy zupa się zagotuje dodajemy koncentrat. Można dodać też świeże pomidory bez skórki.

Podgotowujemy do miękkości machewki. Dodajmy ugotowany makaron. Zupę można zabielić mlekiem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

337

kcal

Białka

12

gram

Węglowodany

66

gram

Tłuszcze

1

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły