Pomidorowa na kostkach

m7
Pomidorowa na kostkach

0

3.6 / 80

Pomidorowa na kostkach rosołowych to ekspresowe wydanie tradycyjnej zupy pomidorowej, które świetnie się sprawdzi w sytuacji, gdy nie mamy dużo czasu na gotowanie. To świetny wybór na prosty i szybki obiad. Gotowa zupa pomidorowa świetnie smakuje z dodatkiem świeżej natki pietruszki na wierzchu lub ze śmietaną. Smacznego!

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

1 szcz. sól, pieprz

1 szt. liść laurowy

2 szt. ziele angielskie

4 szt. pieprz ziarnisty

1 szt. koncentrat pomidorowy łowicz

3 szt. marchew

4 szt. kostka rosołowa drobiowa

1 opak. makaron lubella świdry

Przygotowanie


1

Kostki zalewamy 2l wody. Dodajemy wszystkie przyprawy, pokrojoną w drobno marchewkę i doprowadzamy do zagotowania. Gdy zupa się zagotuje dodajemy koncentrat. Można dodać też świeże pomidory bez skórki.

2

Podgotowujemy do miękkości machewki. Dodajmy ugotowany makaron. Zupę można zabielić mlekiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły