Pomidorowa na kostkach
m7
Pomidorowa na kostkach rosołowych to ekspresowe wydanie tradycyjnej zupy pomidorowej, które świetnie się sprawdzi w sytuacji, gdy nie mamy dużo czasu na gotowanie. To świetny wybór na prosty i szybki obiad. Gotowa zupa pomidorowa świetnie smakuje z dodatkiem świeżej natki pietruszki na wierzchu lub ze śmietaną. Smacznego!
1
3.6 / 80
Pomidorowa na kostkach rosołowych to ekspresowe wydanie tradycyjnej zupy pomidorowej, które świetnie się sprawdzi w sytuacji, gdy nie mamy dużo czasu na gotowanie. To świetny wybór na prosty i szybki obiad. Gotowa zupa pomidorowa świetnie smakuje z dodatkiem świeżej natki pietruszki na wierzchu lub ze śmietaną. Smacznego!
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
1 szt. liść laurowy
2 szt. ziele angielskie
4 szt. pieprz ziarnisty
1 szt. koncentrat pomidorowy łowicz
3 szt. marchew
4 szt. kostka rosołowa drobiowa
1 opak. makaron lubella świdry
Przygotowanie
Kostki zalewamy 2l wody. Dodajemy wszystkie przyprawy, pokrojoną w drobno marchewkę i doprowadzamy do zagotowania. Gdy zupa się zagotuje dodajemy koncentrat. Można dodać też świeże pomidory bez skórki.
Podgotowujemy do miękkości machewki. Dodajmy ugotowany makaron. Zupę można zabielić mlekiem.