Pomidorowa na korpusie

m7
Pomidorowa na korpusie

0

0 / 0

Pomidorowa na porcji rosołowej jest smaczną i delikatną zupą, którą z chęcią zjedzą wszyscy domownicy.

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

1 szczyp. sól, pieprz

2 szt. korpus drobiowy

2 szt. liść laurowy

1 szt. przecier pomidorowy łowicz

1 szt. kostka warzywna

1 łyżka przyprawa typu vegeta

0.50 szt. włoszczyzna

Przygotowanie


1

Korpusy z kurczaka umyć i przełożyć do garnka. Zalać wodą. Dodać kawałki włoszczyzny, zioła i przyprawy.

2

Gdy mięso będzie miękkie dodać przecier. Zagotować i zabielić mlekiem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

439

kcal

Białka

49

gram

Węglowodany

17

gram

Tłuszcze

12

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły