1

Składniki

1 Szklanka
ingridient
Makaron Lubella Mini kokardki
200 Gramów
Filet z indyka
2 Sztuki
pomarańcza
1 Garść
żurawina suszona
1 Pęczek
Rukola
10 Sztuk
orzechy włoskie
3 Łyżki
Syrop klonowy
3 Łyżki
olej rzepakowy uniwersalny
3 Sztuki
Suszone pomidory w zalewie
1 Ząbek
czosnek
2 Łyżki
płatki migdałowe
1 Łyżka
Sos słodkie chilli
1 Szczypta
sól, pieprz
Kalorie dla 1 porcji
101-200 kc
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Mięso dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy na mniejsze kawałki. Posypujemy solą i świeżo mielonym pieprzem. Smażymy na oleju około 6-8 minut, aż mięso będzie miało złoty kolor. Polewamy słodkim sosem chilli i dusimy jeszcze kilka minut. Pozostawiamy do wystygnięcia.
  2. Orzechy prażymy na suchej patelni. Następnie wlewamy syrop klonowy, dokładnie mieszamy z orzechami i odstawiamy do ostygnięcia.
  3. Pomarańcze filetujemy, z suszonych pomidorów, oleju i czosnku robimy pesto. Ugotowany makaron mieszamy z pesto i wykładamy wszystkie składniki naprzemiennie na półmisek. Wszystko posypujemy orzechami, płatkami migdałowymi i żurawiną

Opis

Niebanalna, pomarańczowa sałatka z podsmażonym indykiem w chilli. Do tego suszona, słodka żurawina, karmelizowane w syropie klonowym orzechy włoskie, chrupiąca rukola i przepyszny makaron Lubella mini kokardki. To pełne witamin i przepyszne danie, które sprawdzi się zarówno u dbających o dietę, a także jako cudowna przekąska podczas spotkań z przyjaciółmi. Sałatka przepięknie wygląda i jest szybka w przygotowaniu.

Podobne przepisy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!