Pomarańczowa czekolada na gorąco z cynamonem
Kakao DecoMorreno
Pomarańczowa czekolada na gorąco to prosty sposób na wyjątkowy deser w chłodne dni. Jest kremowa, aromatyczna, rozgrzewająca i wyjątkowo smaczna. Połączenie czekolady mlecznej z wyrazistym kakao, miodem, pomarańczą i bitą śmietaną z cynamonem to idealny wybór dla wszystkich miłośników słodkości. Gotowy napój czekoladowy świetnie pasuje do zimowych wieczorów, książki lub rozmów przy kominku.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Pomarańczowa czekolada na gorąco to prosty sposób na wyjątkowy deser w chłodne dni. Jest kremowa, aromatyczna, rozgrzewająca i wyjątkowo smaczna. Połączenie czekolady mlecznej z wyrazistym kakao, miodem, pomarańczą i bitą śmietaną z cynamonem to idealny wybór dla wszystkich miłośników słodkości. Gotowy napój czekoladowy świetnie pasuje do zimowych wieczorów, książki lub rozmów przy kominku.
7
Składniki
10 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szt. pomarańcza
100 g mleczna czekolada
2 łyżka kakao decomorreno
1 łyżka miód
1 szczyp. cynamon
100 ml śmietanka 30%
300 ml mleko
Przygotowanie
Zetrzyj skórkę z pomarańczy i dodaj do mleka.
Podgrzej mleko, a następnie dodaj czekoladę. Mieszaj, podgrzewając, aż się rozpuści.
Dodaj kakao oraz miód i zmiksuj za pomocą blendera.
Rozlej gorącą czekoladę do dwóch szklanek lub kubków.
Śmietankę 30% ubij mikserem.
Dodaj ubitą śmietankę do czekolady i oprósz ją cynamonem.