Pomarańczowa czekolada na gorąco z cynamonem

Kakao DecoMorreno
Pomarańczowa czekolada na gorąco z cynamonem

0

0 / 0

Pomarańczowa czekolada na gorąco to prosty sposób na wyjątkowy deser w chłodne dni. Jest kremowa, aromatyczna, rozgrzewająca i wyjątkowo smaczna. Połączenie czekolady mlecznej z wyrazistym kakao, miodem, pomarańczą i bitą śmietaną z cynamonem to idealny wybór dla wszystkich miłośników słodkości. Gotowy napój czekoladowy świetnie pasuje do zimowych wieczorów, książki lub rozmów przy kominku.

7

Składniki

10 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szt. pomarańcza

100 g mleczna czekolada

2 łyżka kakao decomorreno

1 łyżka miód

1 szczyp. cynamon

100 ml śmietanka 30%

300 ml mleko

Przygotowanie


1

Zetrzyj skórkę z pomarańczy i dodaj do mleka.

2

Podgrzej mleko, a następnie dodaj czekoladę. Mieszaj, podgrzewając, aż się rozpuści.

3

Dodaj kakao oraz miód i zmiksuj za pomocą blendera.

4

Rozlej gorącą czekoladę do dwóch szklanek lub kubków.

5

Śmietankę 30% ubij mikserem.

6

Dodaj ubitą śmietankę do czekolady i oprósz ją cynamonem.

Wideo z przygotowania przepisu

Wartości odżywcze na porcję


Energia

b/d

Białka

b/d

Węglowodany

b/d

Tłuszcze

b/d

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły