Pomarańczowa czekolada na gorąco

decomorreno
Pomarańczowa czekolada na gorąco

1

5 / 1

Idealna na zimowe, długie wieczory. Delikatny aromat pomarańczy sprawia, że czekolada jest zarówno słodka jak i lekko orzeźwiająca. Idealna dla fanów ciekawych czekoladowych połączeń.

4

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

60 g czekolada decomorreno do picia o 43% zawartości kakao

500 mleko

0.50 szt. pomarańcza

100 g śmietanka kremowa 30%

Przygotowanie


1

Mleko wlewamy do rondelka. Pomarańczę sparzamy wrzątkiem. Wyciskamy do rondelka sok z połowy pomarańczy. Podgrzewamy.

2

Do kubeczków wsypujemy czekoladę do picia, zalewamy gorącym ale nie wrzącym mlekiem z sokiem pomarańczowym. Mieszamy.

3

Śmietankę ubijamy na sztywno. Przekładamy na czekoladę.

4

Skórkę z pomarańczy ścieramy na tarku nad gorącą czekoladą.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły