Pomarańcze z czekoladą

m7
Pomarańcze z czekoladą

0

0 / 0

Szybki i smaczny deser.

2

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

100 g czekolada

2 szt. pomarańcza

Przygotowanie


1

Pomarańcze obieramy, usuwamy białe błonki, miąższ dzielimy na małe kawałki. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Cząstki pomarańczy układamy w pucharkach, wierzch polewamy stopioną czekoladą.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

381

kcal

Białka

3

gram

Węglowodany

52

gram

Tłuszcze

17

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły