Pomarańczak

m7
Pomarańczak

0

0 / 0

Bardzo dobre i bardzo pomarańczowe ciasto, nie tylko do kawy :)

9

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


25 porcji

Składniki

250 g margaryna zwykła

250 g biszkopty

3 szkl. mleko

1 szkl. mąka pszenna tortowa

0.50 szkl. cukier

2 szt. jaja kurze całe

1 szt. aromat pomarańczowy

2 szt. pomarańcza

2 szt. galaretka pomarańczowa

Przygotowanie


1

Galaretki przyrządzamy według opisu na opakowaniu. Chłodzimy.

2

jajka ubijamy, dodajemy 1 szklankę mleka i mąkę. Dokładnie mieszamy, aby nie było grudek.

3

pozostałe mleko gotujemy, dodajemy margarynę i cukier. Do rozpuszczonego, gotującego się roztworu wlewamy mąkę z jajkami. Energicznie mieszamy i dodajemy olejki. Masa powinna być gęsta.

4

jeszcze ciepłą wylewamy na blaszkę (20x30) wyłożoną biszkoptami. Na masie układamy warstwę biszkoptów i cząsteczki pomarańczy.

5

zalewamy tężejącą galaretką.

6

wstawiamy do lodówki na co najmniej 2 godziny.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły