Polskie translacje potrawki meksykańskiej
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Polskie translacje potrawki meksykańskiej](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974244083.jpeg&w=3840&q=75)
Oryginalny smak- przykład kuchni oszczędnej.
0
0 / 0
Oryginalny smak- przykład kuchni oszczędnej.
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
1 łyżecz. tymianek
1 łyżecz. pieprz ziołowy
1 łyżecz. pieprz
1 łyżecz. sól
1 łyżecz. przecier pomidorowy łowicz
3 szt. cebula
1 szt. fasola czerwona konserwowa
30 dag. kasza jęczmienna perłowa
30 dag. mięso mielone wieprzowe
10 dag. boczek wędzony
Przygotowanie
Kiedy w domu została ugotowana kasza jęczmienna to...Część boczku pokroić w kostkę i podsmażyć na nim pokrojoną cebulę.
Na osobnej patelni podsmażyć na odrobinie drobno pokrojonego boczku mięso mielone z łyżeczką tymianku.
Kiedy cebula będzie zrumieniona a mięso wysmażone połaczyć, dorzucić kaszę i podgrzewać przez 5- 10 minut. Następnie dorzucić fasolę i przyprawić do smaku sola i pieprzem. Grzać jeszcze aż się fasola zrobi ciepła. Jest jeszce druga wersja tej potrawki: można w trakcie smażenia mięsa dodać do niego 1 kopiastą łyżkę przecieru pomidorowego 30%.