Polskie translacje potrawki meksykańskiej

m7
Polskie translacje potrawki meksykańskiej

0

0 / 0

Oryginalny smak- przykład kuchni oszczędnej.

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

1 łyżecz. tymianek

1 łyżecz. pieprz ziołowy

1 łyżecz. pieprz

1 łyżecz. sól

1 łyżecz. przecier pomidorowy łowicz

3 szt. cebula

1 szt. fasola czerwona konserwowa

30 dag. kasza jęczmienna perłowa

30 dag. mięso mielone wieprzowe

10 dag. boczek wędzony

Przygotowanie


1

Kiedy w domu została ugotowana kasza jęczmienna to...Część boczku pokroić w kostkę i podsmażyć na nim pokrojoną cebulę.

2

Na osobnej patelni podsmażyć na odrobinie drobno pokrojonego boczku mięso mielone z łyżeczką tymianku.

3

Kiedy cebula będzie zrumieniona a mięso wysmażone połaczyć, dorzucić kaszę i podgrzewać przez 5- 10 minut. Następnie dorzucić fasolę i przyprawić do smaku sola i pieprzem. Grzać jeszcze aż się fasola zrobi ciepła. Jest jeszce druga wersja tej potrawki: można w trakcie smażenia mięsa dodać do niego 1 kopiastą łyżkę przecieru pomidorowego 30%.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

439

kcal

Białka

18

gram

Węglowodany

50

gram

Tłuszcze

25

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły