Polskie translacje potrawki meksykańskiej

m7
Polskie translacje potrawki meksykańskiej

0

0 / 0

Oryginalny smak- przykład kuchni oszczędnej.

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

1 łyżeczka tymianek

1 łyżeczka pieprz ziołowy

1 łyżeczka pieprz

1 łyżeczka sól

1 łyżeczka przecier pomidorowy łowicz

3 szt. cebula

1 szt. fasola czerwona konserwowa

30 dek. kasza jęczmienna perłowa

30 dek. mięso mielone wieprzowe

10 dek. boczek wędzony

Przygotowanie


1

Kiedy w domu została ugotowana kasza jęczmienna to...Część boczku pokroić w kostkę i podsmażyć na nim pokrojoną cebulę.

2

Na osobnej patelni podsmażyć na odrobinie drobno pokrojonego boczku mięso mielone z łyżeczką tymianku.

3

Kiedy cebula będzie zrumieniona a mięso wysmażone połaczyć, dorzucić kaszę i podgrzewać przez 5- 10 minut. Następnie dorzucić fasolę i przyprawić do smaku sola i pieprzem. Grzać jeszcze aż się fasola zrobi ciepła. Jest jeszce druga wersja tej potrawki: można w trakcie smażenia mięsa dodać do niego 1 kopiastą łyżkę przecieru pomidorowego 30%.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły