Półkruche babeczki z masą orzechową i czekoladową

m7
Półkruche babeczki z masą orzechową i czekoladową

0

0 / 0

Półkruche babeczki z masą orzechową i czekoladową to hit imprezy. Są przepyszne, ale równie pięknie prezentują się na talerzu.

18

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


40 porcji

Składniki

2 łyżecz. proszek do pieczenia

1 łyżecz. olejek cytrynowy

0.13 l mleko uht 1,5%

2 szt. jaja kurze całe

2 szt. jaja kurze całe

1 szt. cukier waniliowy

6 łyżka mleko uht 1,5%

1 łyżka spirytus

30 dag. mąka pszenna tortowa

10 dag. cukier puder

10 dag. masło

5 dag. kasza manna

10 dag. orzechy włoskie

15 dag. cukier puder

3 dag. kakao decomorreno

15 dag. cukier

15 dag. masło

20 dag. dżem z czarnych porzeczek niskosłodzony łowicz

Przygotowanie


1

Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia, 10 dag cukru pudru, 10 dag masła, 2 jajkami i olejkiem cytrynowy. Zagnieść ciasto jak na kruche. Następnie rozwałkować, wyłożyć nim foremki i upiec na złoty kolor.

2

MASA ORZECHOWA:Mannę rozkleić na mleku, utrzeć na puszysta masę, ostudzić. Orzechy zmielić, zmieszać z manną, dodać cukier puder i wymieszać na jednolita masę.

3

MASA CZEKOLADOWA: Kakao zmieszać z mlekiem, zagotować. Jajka ubić z cukrem na parze na pulchną masę. Ostudzić, ciągle mieszając. Masło utrzeć, połączyć z masą jajeczną, dodać kakao, cukier waniliowy i spirytus.

4

Na dno każdej babeczki kłaść 1/2 łyżeczki dżemu i przykryć go dokładnie masa orzechową. Na wierzch babeczki przełożyć masę czekoladowa.

5

Napełnione babeczki odstawić na 30 minut do lodówki.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły