Polewa truskawkowa

m7
Polewa truskawkowa

0

0 / 0

Słodka .Lepsza niż lukier ,bo wyszła gęsta i nie spływa z wypieków.

3

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

1 szt. budyń

4 łyżka śmietana 12%

4 łyżka cukier

Przygotowanie


1

Cukier mieszamy z śmietaną 12 7 .Wstawiamy na mały palnik gazu i dokładnie mieszamy aż cukier się rozpuści wsypujemy proszek budyniowy i dokładnie ,energicznie mieszamy.Jeszcze ciepłą polewamy ciasto czy rogale.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

409

kcal

Białka

1

gram

Węglowodany

103

gram

Tłuszcze

5

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły