Polewa krówkowa do ciasta.
m7
Łatwy przepis na sos krówkowy. Idealny do sernika!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
4429
kcal
Białka
40
gram
Węglowodany
760
gram
Tłuszcze
124
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
5 / 1
Łatwy przepis na sos krówkowy. Idealny do sernika!
3
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
1 kg krówki
1 łyżka rum
2 łyżka margaryna
Przygotowanie
Krówki kruszymy do garnuszka. Rozpuszczamy je.
Cały czas mieszamy, aby masa się nie przypaliła.
Do rozpuszczonych krówek dodajemy margarynę, rum. Mieszamy przez ok. 5 minut do połączenia się składników.
Garnuszek zdejmujemy z ognia i studzimy masę.
Przestudzoną masą polewamy ciasto.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
4429
kcal
Białka
40
gram
Węglowodany
760
gram
Tłuszcze
124
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.