Polewa krówkowa do ciasta.
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Polewa krówkowa do ciasta.](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975877384.jpeg&w=3840&q=75)
Łatwy przepis na sos krówkowy. Idealny do sernika!
1
5 / 1
Łatwy przepis na sos krówkowy. Idealny do sernika!
3
Składniki
15 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
1 porcja
Składniki
1 kg krówki
1 łyżka rum
2 łyżka margaryna
Przygotowanie
1
Krówki kruszymy do garnuszka. Rozpuszczamy je.
2
Cały czas mieszamy, aby masa się nie przypaliła.
3
Do rozpuszczonych krówek dodajemy margarynę, rum. Mieszamy przez ok. 5 minut do połączenia się składników.
4
Garnuszek zdejmujemy z ognia i studzimy masę.
5
Przestudzoną masą polewamy ciasto.