1

Składniki

1 Kilogram
Krówki
1 Łyżka
rum
2 Łyżki
margaryna
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Krówki kruszymy w garnuszku,rozpuszczamy je.
  2. Cały czas mieszamy.
  3. Do rozpuszczonych krówek dodajemy łyżkę margaryny,rum,mieszamy przez 5 minut.
  4. Garnuszek zdejmujemy z ognia i studzimy masę.
  5. Przestudzoną masą polewamy ciasto.
  6. Na koniec po masie można posypać orzechami.

Opis

Jest łatwa. Mam ten przepis od mamy.

Podobne przepisy

Babka cytrynowa

Łatwy Do 1,5 godz
Babka cytrynowa

Ciasteczka kruche z marmoladą

Średni Do 1 godz
Ciasteczka kruche z marmoladą

Ciastka z marmoladą

Średni Do 1 godz
Ciastka z marmoladą

Mazurek kakaowo migdałowy

Trudny Do 3 godz
Mazurek kakaowo migdałowy

Miodowe misie

Łatwy Do 1 godz
Miodowe misie

Torcik czekoladowy przekładany Czekodżemem Śliwkowym Łowicz

Łatwy Do 1 godz
Torcik czekoladowy przekładany Czekodżemem Śliwkowym Łowicz

Babka cytrynowo kakaowa

Średni Do 3 godz
Babka cytrynowo kakaowa

Babka drożdżowa z bakaliami

Średni Do 3 godz
Babka drożdżowa z bakaliami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!