1

Składniki

1 Kilogram
Krówki
1 Łyżka
rum
2 Łyżki
margaryna
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Krówki kruszymy w garnuszku,rozpuszczamy je.
  2. Cały czas mieszamy.
  3. Do rozpuszczonych krówek dodajemy łyżkę margaryny,rum,mieszamy przez 5 minut.
  4. Garnuszek zdejmujemy z ognia i studzimy masę.
  5. Przestudzoną masą polewamy ciasto.
  6. Na koniec po masie można posypać orzechami.

Opis

Jest łatwa. Mam ten przepis od mamy.

Podobne przepisy

Miodowe misie

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Miodowe misie

Pączki z konfiturą wiśniową

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Pączki z konfiturą wiśniową

Smażone poduszki drożdżowe z czekoladą

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Smażone poduszki drożdżowe z czekoladą

Ciasto z masą brzoskwiniową

Przepis
Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Domowa Drożdżówka

Przepis
Łatwy Do 15 min
Domowa Drożdżówka

Paczki

Przepis
Średni Do 3 godz
Paczki

Piernik

Przepis
Średni Do 3 godz
Piernik

Ciasteczka kruche z marmoladą

Przepis
Średni Do 1 godz
Ciasteczka kruche z marmoladą

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!