Polewa krówkowa do ciasta.

m7
Polewa krówkowa do ciasta.

1

5 / 1

Łatwy przepis na sos krówkowy. Idealny do sernika!

3

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

1 kg krówki

1 łyżka rum

2 łyżka margaryna

Przygotowanie


1

Krówki kruszymy do garnuszka. Rozpuszczamy je.

2

Cały czas mieszamy, aby masa się nie przypaliła.

3

Do rozpuszczonych krówek dodajemy margarynę, rum. Mieszamy przez ok. 5 minut do połączenia się składników.

4

Garnuszek zdejmujemy z ognia i studzimy masę.

5

Przestudzoną masą polewamy ciasto.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

4429

kcal

Białka

40

gram

Węglowodany

760

gram

Tłuszcze

124

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły