1

Składniki

1 Kilogram
Krówki
1 Łyżka
rum
2 Łyżki
margaryna
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Krówki kruszymy w garnuszku,rozpuszczamy je.
  2. Cały czas mieszamy.
  3. Do rozpuszczonych krówek dodajemy łyżkę margaryny,rum,mieszamy przez 5 minut.
  4. Garnuszek zdejmujemy z ognia i studzimy masę.
  5. Przestudzoną masą polewamy ciasto.
  6. Na koniec po masie można posypać orzechami.

Opis

Jest łatwa. Mam ten przepis od mamy.

Podobne przepisy

Ciasteczka kruche z marmoladą

Średni Do 1 godz

Ciastka z marmoladą

Średni Do 1 godz

Babka cytrynowo kakaowa

Średni Do 3 godz

Babka drożdżowa z bakaliami

Średni Do 3 godz

Babka wielkanocna

Łatwy Do 1 godz

Batoniki śniadaniowe

Łatwy Do 3 godz

Batoniki z Mlekołaków

Łatwy Do 3 godz

Beza z malinami i borówkami

Średni Do 3 godz

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!