1

Składniki

1 Kilogram
Krówki
1 Łyżka
rum
2 Łyżki
margaryna
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Krówki kruszymy w garnuszku,rozpuszczamy je.
  2. Cały czas mieszamy.
  3. Do rozpuszczonych krówek dodajemy łyżkę margaryny,rum,mieszamy przez 5 minut.
  4. Garnuszek zdejmujemy z ognia i studzimy masę.
  5. Przestudzoną masą polewamy ciasto.
  6. Na koniec po masie można posypać orzechami.

Opis

Jest łatwa. Mam ten przepis od mamy.

Podobne przepisy

Babka cytrynowa

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Babka cytrynowa

Ciasteczka kruche z marmoladą

Przepis
Średni Do 1 godz
Ciasteczka kruche z marmoladą

Ciastka z marmoladą

Przepis
Średni Do 1 godz
Ciastka z marmoladą

Kruche ciasto jagodowo - wiśniowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kruche ciasto jagodowo - wiśniowe

Mazurek kakaowo migdałowy

Przepis
Trudny Do 3 godz
Mazurek kakaowo migdałowy

Miodowe misie

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Miodowe misie

Tiramisu

Przepis
Łatwy Do 40 min
Tiramisu

Torcik czekoladowy przekładany Czekodżemem Śliwkowym Łowicz

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Torcik czekoladowy przekładany Czekodżemem Śliwkowym Łowicz

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!