Polewa czekoladowa

m7
Polewa czekoladowa

0

3.5 / 15

Sprawdzony przepis na polewę czekoladową do ciast. Zawsze się udaje i dobrze smakuje.

4

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

2 łyżka kakao decomorreno

2 łyżka woda

10 dag. margaryna zwykła

10 dag. cukier puder

Przygotowanie


1

Margarynę włożyć do garnuszka, stopić na małym ogniu.

2

Wsypać cukier puder, chwilę mieszać aż cukier zacznie się rozpuszczać, wtedy dosypać kakao i wymieszać.

3

Następnie wlać gorącą wodę.

4

Mieszać aż wszystkie składniki się rozpuszczą i połączą.

5

Wciąż mieszając doprowadzić do wrzenia.

6

Lekko zastygającą rozprowadzić na cieście.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1152

kcal

Białka

4

gram

Węglowodany

102

gram

Tłuszcze

83

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły