Polewa czekoladowa

m7
Polewa czekoladowa

Średnia 3.5 / 15

Oceń!

Sprawdzony przepis na polewę czekoladową do ciast. Zawsze się udaje i dobrze smakuje.

4

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

2 łyżka kakao decomorreno

2 łyżka woda

10 dag. margaryna zwykła

10 dag. cukier puder

Przygotowanie


Margarynę włożyć do garnuszka, stopić na małym ogniu.

Wsypać cukier puder, chwilę mieszać aż cukier zacznie się rozpuszczać, wtedy dosypać kakao i wymieszać.

Następnie wlać gorącą wodę.

Mieszać aż wszystkie składniki się rozpuszczą i połączą.

Wciąż mieszając doprowadzić do wrzenia.

Lekko zastygającą rozprowadzić na cieście.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1152

kcal

Białka

4

gram

Węglowodany

102

gram

Tłuszcze

83

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły