Polewa czekoladowa
m7
Sprawdzony przepis na polewę czekoladową do ciast. Zawsze się udaje i dobrze smakuje.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1152
kcal
Białka
4
gram
Węglowodany
102
gram
Tłuszcze
83
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
3.5 / 15
Sprawdzony przepis na polewę czekoladową do ciast. Zawsze się udaje i dobrze smakuje.
4
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
2 łyżka kakao decomorreno
2 łyżka woda
10 dag. margaryna zwykła
10 dag. cukier puder
Przygotowanie
Margarynę włożyć do garnuszka, stopić na małym ogniu.
Wsypać cukier puder, chwilę mieszać aż cukier zacznie się rozpuszczać, wtedy dosypać kakao i wymieszać.
Następnie wlać gorącą wodę.
Mieszać aż wszystkie składniki się rozpuszczą i połączą.
Wciąż mieszając doprowadzić do wrzenia.
Lekko zastygającą rozprowadzić na cieście.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1152
kcal
Białka
4
gram
Węglowodany
102
gram
Tłuszcze
83
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.