Polewa czekoladowa

m7
Polewa czekoladowa

0

0 / 0

To kolejny pokoleniowy przepis - jest niezawodny, lepszy niż gotowe polewy ze sklepu, który zrobisz w mgnieniu oka. Polewę czekoladową przygotujesz ze składników, które z pewnością masz w swojej kuchni.

4

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

2 łyżecz. masło

1 szkl. cukier puder

1 łyżka mleko

3 łyżka kakao decomorreno

Przygotowanie


1

Mieszamy razem kakao i cukier - wsypujemy do garnka.

2

Dodajemy masło i mieszając rozpuszczamy je.

3

Polewa jest gotowa - ale może się tak zdarzyć, że będzie za gęsta, wtedy możemy dodać odrobinę mleka.

4

Polewa nie może się zagotować.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

88

kcal

Białka

1

gram

Węglowodany

17

gram

Tłuszcze

2

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły