Polędwiczki z warzywami

uwielbiampl

Pyszne danie na obiad
Wartości odżywcze na porcję
Energia
383
kcal
Białka
35
gram
Węglowodany
16
gram
Tłuszcze
17
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Pyszne danie na obiad
11
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. oregano
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. sól
300 g pomidor
100 g ser żółty
2 szt. papryka czerwona
1 szt. papryka zielona
2 szt. cukinia
1 szt. cebula
2 łyżka olej
40 dag. polędwica wieprzowa
Przygotowanie
Cebule kroimy w cząstki, papryki i cukinie na kawałki.
Polędwice smażymy na łyżce oleju (po ok. 2 min na każdej stronie), doprawiamy solą i pieprzem, następnie zdejmujemy z patelni.
Do tłuszczu ze smażenia dodajemy resztę oleju, rozgrzewamy i wrzucamy warzywa, smażymy ok. 10 min., przyprawiamy i łączymy z pomidorami (bez skórki).
Warzywa przekładamy do żaroodpornego naczynia, a na wierzchu umieszczamy mięso, posypujemy serem i zapiekamy ok. 5 min. w 225*C. Na koniec posypujemy oregano.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
383
kcal
Białka
35
gram
Węglowodany
16
gram
Tłuszcze
17
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.