0

Składniki

1 Szczypta
oregano
1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
sól
300 Gramów
pomidor
100 Gramów
ser żółty
2 Sztuki
papryka czerwona
1 Sztuka
papryka zielona
2 Sztuki
cukinia
1 Sztuka
cebula
2 Łyżki
olej
40 Dekagramów
Polędwica wieprzowa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Cebule kroimy w cząstki, papryki i cukinie na kawałki.
  2. Polędwice smażymy na łyżce oleju (po ok. 2 min na każdej stronie), doprawiamy solą i pieprzem, następnie zdejmujemy z patelni.
  3. Do tłuszczu ze smażenia dodajemy resztę oleju, rozgrzewamy i wrzucamy warzywa, smażymy ok. 10 min., przyprawiamy i łączymy z pomidorami (bez skórki).
  4. Warzywa przekładamy do żaroodpornego naczynia, a na wierzchu umieszczamy mięso, posypujemy serem i zapiekamy ok. 5 min. w 225*C. Na koniec posypujemy oregano.

Opis

Pyszne danie na obiad

Podobne przepisy

Spaghetti

Przepis
Średni Do 1 godz
Spaghetti

Cukinia zapiekana z sosem bolońskim

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Cukinia zapiekana z sosem bolońskim

Leczo wegetariańskie

Przepis
Łatwy Do 40 min
Leczo wegetariańskie

Spaghetti napoletana

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Spaghetti napoletana

Pasztet z cukinii

Przepis
Łatwy Do 40 min
Pasztet z cukinii

Szaszłyki IV

Przepis
Średni Do 40 min
Szaszłyki IV

Lasagne

Przepis
Średni Do 1 godz
Lasagne

Diabelski Kurczak

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Diabelski Kurczak

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!