Polędwiczki z warzywami

uwielbiampl
Polędwiczki z warzywami

Średnia 0 / 0

Oceń!

Pyszne danie na obiad

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. oregano

1 szczyp. pieprz

1 szczyp. sól

300 g pomidor

100 g ser żółty

2 szt. papryka czerwona

1 szt. papryka zielona

2 szt. cukinia

1 szt. cebula

2 łyżka olej

40 dag. polędwica wieprzowa

Przygotowanie


Cebule kroimy w cząstki, papryki i cukinie na kawałki.

Polędwice smażymy na łyżce oleju (po ok. 2 min na każdej stronie), doprawiamy solą i pieprzem, następnie zdejmujemy z patelni.

Do tłuszczu ze smażenia dodajemy resztę oleju, rozgrzewamy i wrzucamy warzywa, smażymy ok. 10 min., przyprawiamy i łączymy z pomidorami (bez skórki).

Warzywa przekładamy do żaroodpornego naczynia, a na wierzchu umieszczamy mięso, posypujemy serem i zapiekamy ok. 5 min. w 225*C. Na koniec posypujemy oregano.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

383

kcal

Białka

35

gram

Węglowodany

16

gram

Tłuszcze

17

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły