Polędwiczki z warzywami
m7
To danie nie dość że robi wrażenie, to i cudownie smakuje!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
383
kcal
Białka
35
gram
Węglowodany
16
gram
Tłuszcze
17
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
2
3.5 / 12
To danie nie dość że robi wrażenie, to i cudownie smakuje!
11
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szt. papryka zielona
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. oregano
2 szt. papryka czerwona
2 szt. cukinia
1 szt. cebula
2 łyżka olej
40 dag. polędwica wieprzowa
30 dag. pomidor
10 dag. ser żółty
Przygotowanie
Cebulę pokroić w cząstki, papryki i cukinie na kawałki.
Polędwice pokroić na 4 kawałki i usmażyć na łyżce oleju (po ok. 2 min na każdej stronie) oprószyć solą i pieprzem. Zdjąć z patelni.
Do tłuszczu ze smażenia dodać resztę oleju i rozgrzać i wrzucić warzywa. Smażyć ok. 10 min i przyprawić. Połączyć z pomidorami (bez skórki).
Warzywa przełożyć do żaroodpornego naczynia a na wierzchu umieścić mięso. Posypać serem i zapiec ok. 5 min w 225 stopniach C. Posypać oregano.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
383
kcal
Białka
35
gram
Węglowodany
16
gram
Tłuszcze
17
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.