Polędwiczki z warzywami

m7
Polędwiczki z warzywami

1

3.5 / 12

To danie nie dość że robi wrażenie, to i cudownie smakuje!

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szt. papryka zielona

1 szcz. sól

1 szcz. pieprz

1 szcz. oregano

2 szt. papryka czerwona

2 szt. cukinia

1 szt. cebula

2 łyżka olej

40 dek. polędwica wieprzowa

30 dek. pomidor

10 dek. ser żółty

Przygotowanie


1

Cebulę pokroić w cząstki, papryki i cukinie na kawałki.

2

Polędwice pokroić na 4 kawałki i usmażyć na łyżce oleju (po ok. 2 min na każdej stronie) oprószyć solą i pieprzem. Zdjąć z patelni.

3

Do tłuszczu ze smażenia dodać resztę oleju i rozgrzać i wrzucić warzywa. Smażyć ok. 10 min i przyprawić. Połączyć z pomidorami (bez skórki).

4

Warzywa przełożyć do żaroodpornego naczynia a na wierzchu umieścić mięso. Posypać serem i zapiec ok. 5 min w 225 stopniach C. Posypać oregano.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły