Polędwiczki z warzywami

m7
Polędwiczki z warzywami

2

3.5 / 12

To danie nie dość że robi wrażenie, to i cudownie smakuje!

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szt. papryka zielona

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

1 szczyp. oregano

2 szt. papryka czerwona

2 szt. cukinia

1 szt. cebula

2 łyżka olej

40 dag. polędwica wieprzowa

30 dag. pomidor

10 dag. ser żółty

Przygotowanie


1

Cebulę pokroić w cząstki, papryki i cukinie na kawałki.

2

Polędwice pokroić na 4 kawałki i usmażyć na łyżce oleju (po ok. 2 min na każdej stronie) oprószyć solą i pieprzem. Zdjąć z patelni.

3

Do tłuszczu ze smażenia dodać resztę oleju i rozgrzać i wrzucić warzywa. Smażyć ok. 10 min i przyprawić. Połączyć z pomidorami (bez skórki).

4

Warzywa przełożyć do żaroodpornego naczynia a na wierzchu umieścić mięso. Posypać serem i zapiec ok. 5 min w 225 stopniach C. Posypać oregano.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

383

kcal

Białka

35

gram

Węglowodany

16

gram

Tłuszcze

17

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły