1

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
oregano
2 Sztuki
papryka czerwona
1 Sztuka
papryka zielona
2 Sztuki
cukinia
1 Sztuka
cebula
2 Łyżki
olej
40 Dekagramów
Polędwica wieprzowa
30 Dekagramów
pomidor
10 Dekagramów
ser żółty
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Cebule pokroic w czastki , papryki i cukinie na kawalki
  2. Poledwice pokroic na 4 kawalki i usmazyc na lyzce oleju (po ok 2 min na kazdej stronie) oproszyc sola i pieprzem zdjac z patelni
  3. Do tluszczu ze smazenia dodac reszte oleju rozgrzac i wrzucic warzywa smazyc ok 10 min i przyprawic polaczyc z pomidorami (bez skorki)
  4. Warzywa przelozyc do zaroodpornego naczynia a na wierzchu umiescic mieso posypac serem i zapiec ok 5 min w 225*C posypac oregano

Opis

To danie nie dość że robi wrażenie, to i cudownie smakuje!!!!!!!!

Podobne przepisy

Polędwiczki z warzywami

Przepis
Średni Do 1 godz
Polędwiczki z warzywami

Spaghetti

Przepis
Średni Do 1 godz
Spaghetti

Cukinia zapiekana z sosem bolońskim

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Cukinia zapiekana z sosem bolońskim

Leczo wegetariańskie

Przepis
Łatwy Do 40 min
Leczo wegetariańskie

Szaszłyki IV

Przepis
Średni Do 40 min
Szaszłyki IV

Spaghetti napoletana

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Spaghetti napoletana

Pasztet z cukinii

Przepis
Łatwy Do 40 min
Pasztet z cukinii

Lasagne

Przepis
Średni Do 1 godz
Lasagne

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!