Example thumb
2

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
500 Gramów
Polędwica wieprzowa
200 Gramów
pieczarki
2 Sztuki
cebula czerwona
1 Łyżka
tymianek
1 Łyżka
mąka
1 Łyżka
olej
1 Łyżka
masło
1 Łyżka
ocet balsamiczny
2 Łyżki
śmietana 18%
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Mięso pokroić na plastry, oproszyc pieprzem i mąką. Usmażyć na oliwie z dodatkiem masła. Gdy sie ładnie zrumieni zdjac z patelni i odstawić,
  2. Na reszcie tłuszczu usmażyć czerwoną cebule drobno posiekaną i pieczarki pokrojone w talarki. Dodac z powrotem mięso, wlac szklanke bulionu, posiekany tymianek świeży lub łyżeczke suszonego (taka solidną), sol i pieprz do smaku. Dusić do zredukowania o polowe. Pod koniec duszenia łyzkę octu balsamicznego, zamieszac i jeszcze chwile pogotowac.
  3. Na koniec doprawic sos 2 łyzkami śmietany, co nie jest konieczne,mozna zostawic sos bez tego dodatku jest tez pyszny.. Podane z kluseczkami.

Opis

Polędwiczki pachnace tymiankiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!