0

Składniki

2 Kilogramy
polędwiczki wieprzowe
250 Gramów
dynia hokkaido
150 Gramów
ser kozi twardy
10 Sztuk
liść szałwii
1 Opakowanie
Sos ciemny Łowicz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Nagrzej piekarnik do 180 stopni.
  2. Dynię pokrój w kostkę, ser rozdrabnij w palcach.
  3. Polędwiczki natnij, rozbij i nafaszeruj dynią, serem i szałwią.
  4. Mięso zasznuruj i obsmaż na patelni ze wszystkich stron.
  5. Przełóż do żaroodpornego naczynia, zalej sosem ciemnym Łowicz.
  6. Zapiekaj 45 minut w nagrzanym do 180 stopni piekarniku.
  7. Podawaj z talarkami z ziemniaków.

Podobne przepisy

Pieczone warzywa z risotto na bulionie warzywnym

Średni Do 2 godz
Pieczone warzywa z risotto na bulionie warzywnym

Szybkie steki z polędwicy wieprzowej grillowanymi warzywami

Łatwy Do 1 godz
Szybkie steki z polędwicy wieprzowej grillowanymi warzywami

Burgery drobiowe fit z botwinką

Łatwy Do 40 min
Burgery drobiowe fit z botwinką

Grillowane wege 'steki' z kalafiora z parmezanem

Łatwy Do 40 min
Grillowane wege 'steki' z kalafiora z parmezanem

Pęczotto ze szparagami i zielonym groszkiem

Średni Do 1 godz
Pęczotto ze szparagami i zielonym groszkiem

Pełnoziarniste burgery z łososiem, warzywami, ziołowym jog...

Łatwy Do 40 min
Pełnoziarniste burgery z łososiem, warzywami, ziołowym jog...

Roladki z chorizo i papryką

Średni Do 1,5 godz
Roladki z chorizo i papryką

Aromatyczna fasolka po bretońsku

Średni Do 2 godz
Aromatyczna fasolka po bretońsku

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!