0

Składniki

2 Kilogramy
polędwiczki wieprzowe
250 Gramów
dynia hokkaido
150 Gramów
ser kozi twardy
10 Sztuk
liść szałwii
1 Opakowanie
Sos ciemny Łowicz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Nagrzej piekarnik do 180 stopni.
  2. Dynię pokrój w kostkę, ser rozdrabnij w palcach.
  3. Polędwiczki natnij, rozbij i nafaszeruj dynią, serem i szałwią.
  4. Mięso zasznuruj i obsmaż na patelni ze wszystkich stron.
  5. Przełóż do żaroodpornego naczynia, zalej sosem ciemnym Łowicz.
  6. Zapiekaj 45 minut w nagrzanym do 180 stopni piekarniku.
  7. Podawaj z talarkami z ziemniaków.

Opis

Nie musisz wychodzić z domu, by zjeść luksusową kolację. Dzięki naszemu przepisowi na polędwiczki wieprzowe nadziewane szałwią, dynia i kozim serem w prosty sposób przeniesiesz się do pięciogwiazdkowej restauracji. Potrzebujesz tylko kilku składników: oczywiście polędwiczki, dynię, ser kozi, liść szałwi i sos Łowicz.

Podobne przepisy

Szybkie steki z polędwicy wieprzowej grillowanymi warzywami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Szybkie steki z polędwicy wieprzowej grillowanymi warzywami

Pieczone warzywa z risotto na bulionie warzywnym

Przepis
Średni Do 2 godz
Pieczone warzywa z risotto na bulionie warzywnym

Bigosik z dwóch kapust

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigosik z dwóch kapust

Nadziewane kiełbaski z grilla

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Nadziewane kiełbaski z grilla

Bigos

Przepis
Średni Do 1 godz
Bigos

Bigos

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos

Bigos

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Bigos

Bigos kresowy

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Bigos kresowy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!