Polędwiczki wieprzowe nadziewane szałwią, dynią i serem kozim
maspexdigital
Nie musisz wychodzić z domu, by zjeść luksusową kolację. Dzięki naszemu przepisowi na polędwiczki wieprzowe nadziewane szałwią, dynia i kozim serem w prosty sposób przeniesiesz się do pięciogwiazdkowej restauracji. Potrzebujesz tylko kilku składników: oczywiście polędwiczki, dynię, ser kozi, liść szałwi i sos Łowicz.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1805
kcal
Białka
278
gram
Węglowodany
19
gram
Tłuszcze
53
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Nie musisz wychodzić z domu, by zjeść luksusową kolację. Dzięki naszemu przepisowi na polędwiczki wieprzowe nadziewane szałwią, dynia i kozim serem w prosty sposób przeniesiesz się do pięciogwiazdkowej restauracji. Potrzebujesz tylko kilku składników: oczywiście polędwiczki, dynię, ser kozi, liść szałwi i sos Łowicz.
5
Składniki
90 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
2 kg polędwiczki wieprzowe
250 g dynia hokkaido
150 g ser kozi twardy
10 szt. liść szałwii
1 opak. sos ciemny łowicz
Przygotowanie
Nagrzej piekarnik do 180 stopni.
Dynię pokrój w kostkę, ser rozdrabnij w palcach.
Polędwiczki natnij, rozbij i nafaszeruj dynią, serem i szałwią.
Mięso zasznuruj i obsmaż na patelni ze wszystkich stron.
Przełóż do żaroodpornego naczynia, zalej sosem ciemnym Łowicz.
Zapiekaj 45 minut w nagrzanym do 180 stopni piekarniku.
Podawaj z talarkami z ziemniaków.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1805
kcal
Białka
278
gram
Węglowodany
19
gram
Tłuszcze
53
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.