Polędwiczki wieprzowe nadziewane szałwią, dynią i serem kozim
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
maspexdigital
![Polędwiczki wieprzowe nadziewane szałwią, dynią i serem kozim](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975738748.jpeg&w=3840&q=75)
Nie musisz wychodzić z domu, by zjeść luksusową kolację. Dzięki naszemu przepisowi na polędwiczki wieprzowe nadziewane szałwią, dynia i kozim serem w prosty sposób przeniesiesz się do pięciogwiazdkowej restauracji. Potrzebujesz tylko kilku składników: oczywiście polędwiczki, dynię, ser kozi, liść szałwi i sos Łowicz.
0
0 / 0
Nie musisz wychodzić z domu, by zjeść luksusową kolację. Dzięki naszemu przepisowi na polędwiczki wieprzowe nadziewane szałwią, dynia i kozim serem w prosty sposób przeniesiesz się do pięciogwiazdkowej restauracji. Potrzebujesz tylko kilku składników: oczywiście polędwiczki, dynię, ser kozi, liść szałwi i sos Łowicz.
5
Składniki
90 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
2 kg polędwiczki wieprzowe
250 g dynia hokkaido
150 g ser kozi twardy
10 szt. liść szałwii
1 opak. sos ciemny łowicz
Przygotowanie
Nagrzej piekarnik do 180 stopni.
Dynię pokrój w kostkę, ser rozdrabnij w palcach.
Polędwiczki natnij, rozbij i nafaszeruj dynią, serem i szałwią.
Mięso zasznuruj i obsmaż na patelni ze wszystkich stron.
Przełóż do żaroodpornego naczynia, zalej sosem ciemnym Łowicz.
Zapiekaj 45 minut w nagrzanym do 180 stopni piekarniku.
Podawaj z talarkami z ziemniaków.