Polędwiczki wieprzowe nadziewane szałwią, dynią i serem kozim

maspexdigital
Polędwiczki wieprzowe nadziewane szałwią, dynią i serem kozim

0

0 / 0

Nie musisz wychodzić z domu, by zjeść luksusową kolację. Dzięki naszemu przepisowi na polędwiczki wieprzowe nadziewane szałwią, dynia i kozim serem w prosty sposób przeniesiesz się do pięciogwiazdkowej restauracji. Potrzebujesz tylko kilku składników: oczywiście polędwiczki, dynię, ser kozi, liść szałwi i sos Łowicz.

5

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

2 kg polędwiczki wieprzowe

250 g dynia hokkaido

150 g ser kozi twardy

10 szt. liść szałwii

1 opak. sos ciemny łowicz

Przygotowanie


1

Nagrzej piekarnik do 180 stopni.

2

Dynię pokrój w kostkę, ser rozdrabnij w palcach.

3

Polędwiczki natnij, rozbij i nafaszeruj dynią, serem i szałwią.

4

Mięso zasznuruj i obsmaż na patelni ze wszystkich stron.

5

Przełóż do żaroodpornego naczynia, zalej sosem ciemnym Łowicz.

6

Zapiekaj 45 minut w nagrzanym do 180 stopni piekarniku.

7

Podawaj z talarkami z ziemniaków.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły