Polędwiczki wieprzowe nadziewane szałwią, dynią i serem kozim

maspexdigital
Polędwiczki wieprzowe nadziewane szałwią, dynią i serem kozim

Średnia 0 / 0

Oceń!

Nie musisz wychodzić z domu, by zjeść luksusową kolację. Dzięki naszemu przepisowi na polędwiczki wieprzowe nadziewane szałwią, dynia i kozim serem w prosty sposób przeniesiesz się do pięciogwiazdkowej restauracji. Potrzebujesz tylko kilku składników: oczywiście polędwiczki, dynię, ser kozi, liść szałwi i sos Łowicz.

5

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

2 kg polędwiczki wieprzowe

250 g dynia hokkaido

150 g ser kozi twardy

10 szt. liść szałwii

1 opak. sos ciemny łowicz

Przygotowanie


Nagrzej piekarnik do 180 stopni.

Krok 1

Dynię pokrój w kostkę, ser rozdrabnij w palcach.

Krok 2

Polędwiczki natnij, rozbij i nafaszeruj dynią, serem i szałwią.

Krok 3

Mięso zasznuruj i obsmaż na patelni ze wszystkich stron.

Krok 4

Przełóż do żaroodpornego naczynia, zalej sosem ciemnym Łowicz.

Krok 5

Zapiekaj 45 minut w nagrzanym do 180 stopni piekarniku.

Krok 6

Podawaj z talarkami z ziemniaków.

Krok 7

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1805

kcal

Białka

278

gram

Węglowodany

19

gram

Tłuszcze

53

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły