Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Polędwiczki w sosie borowikowym to idealny przepis na miękkie i smaczne mięso w pachnącym sosie. Polecamy na niedzielny obiad.
300 | Gramów |
polędwiczki wieprzowe
|
|
2 | Łyżki |
Mąka
|
|
1 | Łyżka |
olej
|
|
sos: |
|||
100 | Gramów |
Borowiki
|
|
0.5 | Sztuki | ||
1 | Łyżka |
olej
|
|
150 | Mililitrów |
Wywar warzywny
|
|
1 | Łyżka |
śmietana 18%
|
|
1 | Łyżka |
Posiekana natka pietruszki
|
|
2 | Szczypty |
sól
|
|
2 | Szczypty |
pieprz
|
|
1 | Słoik | ||
![]() |
|||
wywar warzywny: |
|||
1 | Litr |
woda
|
|
2 | Sztuki |
Marchewka
|
|
1 | Sztuka |
pietruszka
|
|
0.5 | Kilograma |
seler
|
|
2 | Łodygi |
seler naciowy
|
|
0.5 | Pęczka |
Natka pietruszki
|
|
2 | Szczypty |
sól
|
|
2 | Szczypty |
pieprz
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |