Polędwiczki w cieście francuskim
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
uwielbiampl
![Polędwiczki w cieście francuskim](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973086587.jpeg&w=3840&q=75)
Poszukujesz sprawdzonego przepisu na niedzielny obiad? Świetnie trafiłeś! Mamy dla Ciebie idealną propozycję - przepyszne polędwiczki wieprzowe w cieście francuskim. Danie zawiera śladowe ilości alkoholu - gin.
2
3.2 / 11
Poszukujesz sprawdzonego przepisu na niedzielny obiad? Świetnie trafiłeś! Mamy dla Ciebie idealną propozycję - przepyszne polędwiczki wieprzowe w cieście francuskim. Danie zawiera śladowe ilości alkoholu - gin.
8
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
50 gin
1 kg polędwica wieprzowa
1 szczyp. sól
1 łyżecz. majeranek
1 łyżecz. pieprz
275 g ciasto francuskie
4 szt. czosnek
2 łyżka tłuszcz
Przygotowanie
Mięso myjemy, suszymy, nacieramy utartym z odrobiną soli czosnkiem, posypujemy majerankiem, tymiankiem, solą i pieprzem. Odstawiamy na 2 godziny.
Mięso obsmażamy na tłuszczu ze wszystkich stron, dodajemy w trakcie gotowania gin.
Ciasto francuskie rozwijamy. Kładziemy na środek mięso, owijamy je ciastem i zlepiamy brzegi.
Pieczemy 35 minut w nagrzanym do 200 stopni piekarniku.