Polędwiczki w cieście francuskim

uwielbiampl
Polędwiczki w cieście francuskim

1

3.2 / 11

Poszukujesz sprawdzonego przepisu na niedzielny obiad? Świetnie trafiłeś! Mamy dla Ciebie idealną propozycję - przepyszne polędwiczki wieprzowe w cieście francuskim. Danie zawiera śladowe ilości alkoholu - gin.

8

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

50 gin

1 kg polędwica wieprzowa

1 szcz. sól

1 łyżeczka majeranek

1 łyżeczka pieprz

275 g ciasto francuskie

4 szt. czosnek

2 łyżka tłuszcz

Przygotowanie


1

Mięso myjemy, suszymy, nacieramy utartym z odrobiną soli czosnkiem, posypujemy majerankiem, tymiankiem, solą i pieprzem. Odstawiamy na 2 godziny.

2

Mięso obsmażamy na tłuszczu ze wszystkich stron, dodajemy w trakcie gotowania gin.

3

Ciasto francuskie rozwijamy. Kładziemy na środek mięso, owijamy je ciastem i zlepiamy brzegi.

4

Pieczemy 35 minut w nagrzanym do 200 stopni piekarniku.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły