Polędwiczki w cieście francuskim
uwielbiampl
Poszukujesz sprawdzonego przepisu na niedzielny obiad? Świetnie trafiłeś! Mamy dla Ciebie idealną propozycję - przepyszne polędwiczki wieprzowe w cieście francuskim. Danie zawiera śladowe ilości alkoholu - gin.
2
3.2 / 11
Poszukujesz sprawdzonego przepisu na niedzielny obiad? Świetnie trafiłeś! Mamy dla Ciebie idealną propozycję - przepyszne polędwiczki wieprzowe w cieście francuskim. Danie zawiera śladowe ilości alkoholu - gin.
8
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
50 gin
1 kg polędwica wieprzowa
1 szczyp. sól
1 łyżecz. majeranek
1 łyżecz. pieprz
275 g ciasto francuskie
4 szt. czosnek
2 łyżka tłuszcz
Przygotowanie
Mięso myjemy, suszymy, nacieramy utartym z odrobiną soli czosnkiem, posypujemy majerankiem, tymiankiem, solą i pieprzem. Odstawiamy na 2 godziny.
Mięso obsmażamy na tłuszczu ze wszystkich stron, dodajemy w trakcie gotowania gin.
Ciasto francuskie rozwijamy. Kładziemy na środek mięso, owijamy je ciastem i zlepiamy brzegi.
Pieczemy 35 minut w nagrzanym do 200 stopni piekarniku.