Polędwiczki po chińsku
m7
Pyszne danie kuchni chińskiej.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
445
kcal
Białka
27
gram
Węglowodany
40
gram
Tłuszcze
18
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Pyszne danie kuchni chińskiej.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
0.50 kg polędwica wieprzowa
0.30 szkl. sos sojowy
2 szt. marchew
3 łyżka miód
6 łyżka olej rzepakowy uniwersalny
0.50 szt. seler
0.50 szt. makaron lubella jajeczna ryż
0.50 szt. przyprawa do dań kuchni chińskiej
Przygotowanie
Polędwicę kroimy w kawałeczki i posypujemy przyprawą.
Marchew i seler koimy w cienkie paseczki. Rozrabiamy sos sojowy na pół z miodem i nacieramy tam mięso.
Na mięso układamy warzywa i odstawiamy na kilka godzin.
Po tym czasie smażymy mięso i warzywa na rozgrzanym oleju.
Makaron gotujemy według zaleceń na opakowaniu.
Podajemy na ciepło.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
445
kcal
Białka
27
gram
Węglowodany
40
gram
Tłuszcze
18
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.