Polędwiczki po chińsku
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Polędwiczki po chińsku](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975566665.jpeg&w=3840&q=75)
Pyszne danie kuchni chińskiej.
0
0 / 0
Pyszne danie kuchni chińskiej.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
0.50 kg polędwica wieprzowa
0.30 szkl. sos sojowy
2 szt. marchew
3 łyżka miód
6 łyżka olej rzepakowy uniwersalny
0.50 szt. seler
0.50 szt. makaron lubella jajeczna ryż
0.50 szt. przyprawa do dań kuchni chińskiej
Przygotowanie
1
Polędwicę kroimy w kawałeczki i posypujemy przyprawą.
2
Marchew i seler koimy w cienkie paseczki. Rozrabiamy sos sojowy na pół z miodem i nacieramy tam mięso.
3
Na mięso układamy warzywa i odstawiamy na kilka godzin.
4
Po tym czasie smażymy mięso i warzywa na rozgrzanym oleju.
5
Makaron gotujemy według zaleceń na opakowaniu.
6
Podajemy na ciepło.