Polędwiczki po chińsku

m7
Polędwiczki po chińsku

0

0 / 0

Pyszne danie kuchni chińskiej.

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

0.50 kg polędwica wieprzowa

0.30 szkl. sos sojowy

2 szt. marchew

3 łyżka miód

6 łyżka olej rzepakowy uniwersalny

0.50 szt. seler

0.50 szt. makaron lubella jajeczna ryż

0.50 szt. przyprawa do dań kuchni chińskiej

Przygotowanie


1

Polędwicę kroimy w kawałeczki i posypujemy przyprawą.

2

Marchew i seler koimy w cienkie paseczki. Rozrabiamy sos sojowy na pół z miodem i nacieramy tam mięso.

3

Na mięso układamy warzywa i odstawiamy na kilka godzin.

4

Po tym czasie smażymy mięso i warzywa na rozgrzanym oleju.

5

Makaron gotujemy według zaleceń na opakowaniu.

6

Podajemy na ciepło.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

445

kcal

Białka

27

gram

Węglowodany

40

gram

Tłuszcze

18

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły