0

Składniki

0.5 Kilograma
Polędwica wieprzowa
0.3 Szklanki
sos sojowy
2 Sztuki
marchew
3 Łyżki
miód
6 Łyżek
olej rzepakowy uniwersalny
0.5 Sztuki
seler
0.5 Sztuki
Makaron ryżowy
0.5 Sztuki
Przyprawa do dań kuchni chińskiej
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Polędwicę kroimy w kawałeczki i posypujemy przyprawą.
  2. Marchew i seler koimy w cienkie paseczki. Rozrabiamy sos sojowy na pół z miodem i nacieramy tam mięso.
  3. Na mięso układamy warzywa i odstawiamy na kilka godzin.
  4. Po tym czasie smażymy mięso i warzywa na rozgrzanym oleju.
  5. Makaron gotujemy według zaleceń na opakowaniu.
  6. Podajemy na ciepło.

Opis

Pyszne danie kuchni chińskiej.

Podobne przepisy

Azjatyckie pappardelle z wołowiną

Łatwy Do 40 min.

Kociołek warzywny

Łatwy Do 40 min.

Makaron zapiekany z bakłażanami i tymiankiem

Łatwy Do 1 godz.

Pieczona dynia i marchew wśród pappardelle

Średni Do 1,5 godz.

Pomidorowa z krajaneczką

Łatwy Do 1 godz.

Sycący bulion z warzywami, chili i wstążkami omleta

Łatwy Do 1,5 godz.

Wiosenna sałatka z kokardkami

Łatwy Do 40 min.

Camembert panierowany z sosem śliwkowym

Łatwy Do 20 min.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!