0

Składniki

0.5 Kilograma
Polędwica wieprzowa
0.3 Szklanki
sos sojowy
2 Sztuki
marchew
3 Łyżki
miód
6 Łyżek
olej rzepakowy uniwersalny
0.5 Sztuki
seler
0.5 Sztuki
Makaron ryżowy
0.5 Sztuki
Przyprawa do dań kuchni chińskiej
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Polędwicę kroimy w kawałeczki i posypujemy przyprawą.
  2. Marchew i seler koimy w cienkie paseczki. Rozrabiamy sos sojowy na pół z miodem i nacieramy tam mięso.
  3. Na mięso układamy warzywa i odstawiamy na kilka godzin.
  4. Po tym czasie smażymy mięso i warzywa na rozgrzanym oleju.
  5. Makaron gotujemy według zaleceń na opakowaniu.
  6. Podajemy na ciepło.

Opis

Pyszne danie kuchni chińskiej.

Podobne przepisy

Azjatyckie pappardelle z wołowiną

Przepis
Łatwy Do 40 min
Azjatyckie pappardelle z wołowiną

Kociołek warzywny

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kociołek warzywny

Makaron zapiekany z bakłażanami i tymiankiem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Makaron zapiekany z bakłażanami i tymiankiem

Pieczona dynia i marchew wśród pappardelle

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Pieczona dynia i marchew wśród pappardelle

Pomidorowa z zacierką

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pomidorowa z zacierką

Ryba po grecku z pysznymi warzywami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Ryba po grecku z pysznymi warzywami

Żeberka w sosie miodowym z ketchupem

Przepis
Średni Do 3 godz
Żeberka w sosie miodowym z ketchupem

Grillowane piersi kurczaka z miodem

Przepis
Średni Do 3 godz
Grillowane piersi kurczaka z miodem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!