Polędwiczki po chińsku

m7
Polędwiczki po chińsku

Średnia 0 / 0

Oceń!

Pyszne danie kuchni chińskiej.

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

0.50 kg polędwica wieprzowa

0.30 szkl. sos sojowy

2 szt. marchew

3 łyżka miód

6 łyżka olej rzepakowy uniwersalny

0.50 szt. seler

0.50 szt. makaron lubella jajeczna ryż

0.50 szt. przyprawa do dań kuchni chińskiej

Przygotowanie


Polędwicę kroimy w kawałeczki i posypujemy przyprawą.

Marchew i seler koimy w cienkie paseczki. Rozrabiamy sos sojowy na pół z miodem i nacieramy tam mięso.

Na mięso układamy warzywa i odstawiamy na kilka godzin.

Po tym czasie smażymy mięso i warzywa na rozgrzanym oleju.

Makaron gotujemy według zaleceń na opakowaniu.

Podajemy na ciepło.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

445

kcal

Białka

27

gram

Węglowodany

40

gram

Tłuszcze

18

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły