2

Składniki

200 Mililitrów
śmietana 18%
1 Szczypta
sól, pieprz
1 Szczypta
Rozmaryn
1 Łyżeczka
papryka czerwona słodka
200 Gramów
Kurki
550 Gramów
Polędwica wieprzowa
2 Sztuki
ząbek czosnku
4 Łyżki
masło
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Mięso opłukać, osuszyć, ponacinac ale nie do końca, oprószyć sola i pieprzem, papryką, w nacięcia włozyć po 1-2 plasterki czosnku. Przełozyć na patelnie z rozgrzanymi 2 łyżkami masła i obsmażyć ze wszystkich stron. Rozgrząc piekarnik na 180st. Włozyć mięso do żaroodpornego naczynia, wlac sos z patelnie ze smażenia na wierzchu mięsa rozsmarować resztę masła, w naciecia włozyć kawałki rozmarynu świezego. Niech sie piecze 40 min. Kurki umyc, oczyścic z paiasku osuszyć, Wrzucić na rozgrzne 2 łyzki masła. Smazyć mieszając, doprawic do smaku sola i pieprzem. Dodac śmietanę, chwilę poddusić, aż sos lekko odparuje. Polędwiczke pokroić w plastry polac sosem kurkowym, udekorowac rozmarynem lub kiełkami

Opis

Tym razem poledwiczka z kurkami w sosie śmietanowym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!