0

Składniki

400 Gramów
ingridient
makaron Lubella kolanka ozdobne
200 Gramów
Polędwica wieprzowa
1 Sztuka
Bakłażan
100 Gramów
Groszek cukrowy
20 Gramów
masło
1 Łyżka
Olej rzepakowy
2 Ząbki
czosnek
0.5 Pęczka
koperek
1 Sztuka
Chilli
1 Szczypta
Pieprz, sól do smaku
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Na pierwszy ogień… Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. W międzyczasie Na rozgrzanej patelni podsmaż na oleju pociętą w paski polędwiczkę wieprzową. Dodaj posiekany czosnek, chili i pokrojonego w dużą kostkę całego bakłażana. Smaż 5 minut, następnie dodaj groszek i masło. Podsmaż kolejne 2 minuty, dopraw solą i pieprzem.
  3. To już prawie meta! Makaron połącz z sosem z patelni i posyp świeżo posiekanym koperkiem. Poszło Ci świetnie! Brawo! Mała podpowiedź: Sam zdecyduj, jak ostre ma być danie – wszystko zależy od tego, ile chili dodasz!

Podobne przepisy

Łazankowe trendy

Przepis
Średni Do 40 min
Łazankowe trendy

Świderki (nie tylko) dla dzieci

Przepis
Łatwy Do 40 min
Świderki (nie tylko) dla dzieci

Tagliatelle Lubella Pełne Ziarno z krewetkami i bakłażanem

Przepis
Łatwy Do 15 min
Tagliatelle Lubella Pełne Ziarno z krewetkami i bakłażanem

Cannelloni bez wysiłku

Przepis
Średni Do 1 godz
Cannelloni bez wysiłku

Spaghetti z grilla

Przepis
Łatwy Do 15 min
Spaghetti z grilla

Łazankowe trendy

Przepis
Średni Do 15 min
Łazankowe trendy

Polędwiczki duszone w cydrze

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Polędwiczki duszone w cydrze

Spaghetti z krewetkami

Przepis
Łatwy Do 15 min
Spaghetti z krewetkami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!