Polędwiczka z kolankami

lubella
Polędwiczka z kolankami

0

1.5 / 2

Poznaj przepis na smakowite danie z drobno pociętych pasków polędwiczki wieprzowej, makaronu typu kolanka, podawanej w sosie mięsno-warzywnym. Pyszny bakłażan, czosnek i chili w połączeniu z mięsem zagwarantują niezwykłe doznania kulinarne!

9

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

400 g makaron lubella kolanka ozdobne

200 g polędwica wieprzowa

1 szt. bakłażan

100 g groszek cukrowy

20 g masło

1 łyżka olej rzepakowy

0.50 pęcz. koperek

1 szt. chilli

1 szczyp. pieprz, sól do smaku

Przygotowanie


1

Na pierwszy ogień… Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

2

W międzyczasie Na rozgrzanej patelni podsmaż na oleju pociętą w paski polędwiczkę wieprzową. Dodaj posiekany czosnek, chili i pokrojonego w dużą kostkę całego bakłażana. Smaż 5 minut, następnie dodaj groszek i masło. Podsmaż kolejne 2 minuty, dopraw solą i pieprzem.

3

To już prawie meta! Makaron połącz z sosem z patelni i posyp świeżo posiekanym koperkiem. Poszło Ci świetnie! Brawo! Mała podpowiedź: Sam zdecyduj, jak ostre ma być danie – wszystko zależy od tego, ile chili dodasz!

Wideo z przygotowania przepisu

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły