Polędwiczka z kolankami
lubella
Poznaj przepis na smakowite danie z drobno pociętych pasków polędwiczki wieprzowej, makaronu typu kolanka, podawanej w sosie mięsno-warzywnym. Pyszny bakłażan, czosnek i chili w połączeniu z mięsem zagwarantują niezwykłe doznania kulinarne!
0
1.5 / 2
Poznaj przepis na smakowite danie z drobno pociętych pasków polędwiczki wieprzowej, makaronu typu kolanka, podawanej w sosie mięsno-warzywnym. Pyszny bakłażan, czosnek i chili w połączeniu z mięsem zagwarantują niezwykłe doznania kulinarne!
9
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
400 g makaron lubella kolanka ozdobne
200 g polędwica wieprzowa
1 szt. bakłażan
100 g groszek cukrowy
20 g masło
1 łyżka olej rzepakowy
0.50 pęcz. koperek
1 szt. chilli
1 szczyp. pieprz, sól do smaku
Przygotowanie
Na pierwszy ogień… Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
W międzyczasie Na rozgrzanej patelni podsmaż na oleju pociętą w paski polędwiczkę wieprzową. Dodaj posiekany czosnek, chili i pokrojonego w dużą kostkę całego bakłażana. Smaż 5 minut, następnie dodaj groszek i masło. Podsmaż kolejne 2 minuty, dopraw solą i pieprzem.
To już prawie meta! Makaron połącz z sosem z patelni i posyp świeżo posiekanym koperkiem. Poszło Ci świetnie! Brawo! Mała podpowiedź: Sam zdecyduj, jak ostre ma być danie – wszystko zależy od tego, ile chili dodasz!