Polędwiczka wieprzowa ze szparagami, serem mozzarella i chrzanem
a.j.19
Pyszna, krucha i aromatyczna polędwiczka.
0
0 / 0
Pyszna, krucha i aromatyczna polędwiczka.
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
10 porcji
Składniki
1 łyżecz. sól
4 łyżecz. chrzan krakus
1 szkl. ser mozzarella
6 łodyga szparagi zielone
1 szt. polędwiczki wieprzowe
10 plaster boczek surowy
Przygotowanie
1
Polędwiczkę oczyścić, umyć, rozciąć na płat i zbić pięścią. Posolić, obsypać delikatnie pieprzem i posmarować chrzanem "Krakus".
2
Ułożyć umyte szparagi, posypać serem mozzarella (w małych kosteczkach) i zwinąć w roladę. Ułożyć na plastrach boczku i zawinąć.
3
Piec około 50 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.