Polędwiczka wieprzowa ze szparagami, serem mozzarella i chrzanem

a.j.19
Polędwiczka wieprzowa ze szparagami, serem mozzarella i chrzanem

0

0 / 0

Pyszna, krucha i aromatyczna polędwiczka.

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

1 łyżeczka sól

4 łyżeczka chrzan krakus

1 szkl. ser mozzarella

6 łod. szparagi zielone

1 szt. polędwiczki wieprzowe

10 plast. boczek surowy

Przygotowanie


1

Polędwiczkę oczyścić, umyć, rozciąć na płat i zbić pięścią. Posolić, obsypać delikatnie pieprzem i posmarować chrzanem "Krakus".

2

Ułożyć umyte szparagi, posypać serem mozzarella (w małych kosteczkach) i zwinąć w roladę. Ułożyć na plastrach boczku i zawinąć.

3

Piec około 50 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły