0

Składniki

1 Łyżeczka
sól
4 Łyżeczki
ingridient
chrzan Krakus
1 Szklanka
Ser mozzarella
6 Łodyg
Zielone szparagi
1 Sztuka
polędwiczki wieprzowe
10 Plastrów
Boczek surowy
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Polędwiczkę oczyścić, umyć, rozciąć na płat i zbić pięścią. Posolić, obsypać delikatnie pieprzem i posmarować chrzanem "Krakus".
  2. Ułożyć umyte szparagi, posypać serem mozzarella (w małych kosteczkach) i zwinąć w roladę. Ułożyć na plastrach boczku i zawinąć.
  3. Piec około 50 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.

Opis

Pyszna, krucha i aromatyczna polędwiczka.

Podobne przepisy

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Łatwy Do 40 min
Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Łatwy Do 40 min
Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Sos chrzanowy

Łatwy Do 40 min
Sos chrzanowy

Sos tatarski

Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Łatwy Do 40 min
Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!