Polędwiczka wieprzowa ze szparagami, serem mozzarella i chrzanem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
a.j.19
![Polędwiczka wieprzowa ze szparagami, serem mozzarella i chrzanem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973737850.jpeg&w=3840&q=75)
Pyszna, krucha i aromatyczna polędwiczka.
0
0 / 0
Pyszna, krucha i aromatyczna polędwiczka.
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
10 porcji
Składniki
1 łyżecz. sól
4 łyżecz. chrzan krakus
1 szkl. ser mozzarella
6 łodyga szparagi zielone
1 szt. polędwiczki wieprzowe
10 plaster boczek surowy
Przygotowanie
1
Polędwiczkę oczyścić, umyć, rozciąć na płat i zbić pięścią. Posolić, obsypać delikatnie pieprzem i posmarować chrzanem "Krakus".
2
Ułożyć umyte szparagi, posypać serem mozzarella (w małych kosteczkach) i zwinąć w roladę. Ułożyć na plastrach boczku i zawinąć.
3
Piec około 50 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.