Polędwiczka wieprzowa ze szparagami, serem mozzarella i chrzanem
a.j.19
Pyszna, krucha i aromatyczna polędwiczka.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
282
kcal
Białka
23
gram
Węglowodany
2
gram
Tłuszcze
19
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Pyszna, krucha i aromatyczna polędwiczka.
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
1 łyżecz. sól
4 łyżecz. chrzan krakus
1 szkl. ser mozzarella
6 łodyga szparagi zielone
1 szt. polędwiczki wieprzowe
10 plaster boczek surowy
Przygotowanie
Polędwiczkę oczyścić, umyć, rozciąć na płat i zbić pięścią. Posolić, obsypać delikatnie pieprzem i posmarować chrzanem "Krakus".
Ułożyć umyte szparagi, posypać serem mozzarella (w małych kosteczkach) i zwinąć w roladę. Ułożyć na plastrach boczku i zawinąć.
Piec około 50 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
282
kcal
Białka
23
gram
Węglowodany
2
gram
Tłuszcze
19
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.