0

Składniki

1 Łyżeczka
sól
4 Łyżeczki
ingridient
chrzan Krakus
1 Szklanka
Ser mozzarella
6 Łodyg
Zielone szparagi
1 Sztuka
polędwiczki wieprzowe
10 Plastrów
Boczek surowy
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Polędwiczkę oczyścić, umyć, rozciąć na płat i zbić pięścią. Posolić, obsypać delikatnie pieprzem i posmarować chrzanem "Krakus".
  2. Ułożyć umyte szparagi, posypać serem mozzarella (w małych kosteczkach) i zwinąć w roladę. Ułożyć na plastrach boczku i zawinąć.
  3. Piec około 50 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.

Opis

Pyszna, krucha i aromatyczna polędwiczka.

Podobne przepisy

Bigos kaszubski

Przepis
Średni Do 1 godz
Bigos kaszubski

Faworki

Przepis
Średni Do 40 min
Faworki

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Jajecznica z cebulą

Przepis
Łatwy Do 15 min
Jajecznica z cebulą

Marynowane kozaki

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Marynowane kozaki

Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Przepis
Średni Do 3 godz
Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Puree z ciecierzycy

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Puree z ciecierzycy

Surówka z parzonej białej kapusty

Przepis
Średni Do 40 min
Surówka z parzonej białej kapusty

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!