1

Składniki

1 Łyżeczka
sól, pieprz
1 Szklanka
Bulion wołowy
1 Sztuka
Sos chrzanowy
1 Łyżka
sos sojowy
2 Łyżki
olej
1 Łyżka
masło
40 Dekagramów
Polędwica wieprzowa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. MIĘSO: Polędwiczkę marynujemy (solą, pieprzem, majerankiem , sosem sojowym), odstawiamy na 0,5 godziny.
  2. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju z łyżką masła, wrzucamy polędwiczkę, smażymy z każdej strony na mocnym ogniu, jak zacznie się przypiekać, zalewamy szklanką bulionu, przykrywamy i dusimy ok 15-20 minut na małym ogniu.
  3. SOS:(1 łyżka masła, 1 łyżka mąki, 2 łyżki chrzanu, 300 ml bulionu z kostki wołowej, sól, pieprz, 4 łyżki śmietanki 18 procentowej)
  4. Masło rozgnieść dokładnie z mąką, zalać gorącym bulionem, energicznie mieszając, zagotować. Następnie dodać chrzan i śmietankę, dokładnie wymieszać, zagotować i gotowe!
  5. Gotowe mięso kroimy w plastry, polewamy sosem. Pychotka!

Opis

Pyszne soczyste mięsko z aromatycznym sosem :)

Podobne przepisy

Polędwiczki duszone w cydrze

Łatwy Do 3 godz.

Pęczotto ze szparagami i zielonym groszkiem

Średni Do 1 godz.

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Średni Do 1,5 godz.

Cannelloni z mięsem mielonym

Średni Do 1 godz.

Gulasz z dynią – passata classica

Średni Do 1,5 godz.

Kolorowe rurki z krewetkami , limonką i kolendrą

Łatwy Do 40 min.

Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Łatwy Do 40 min.

Makaron spaghetti z kaczką i sosem z czerwonego wina

Trudny Do 1 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!