Polędwiczka w sosie chrzanowym
m7
Pyszne soczyste mięsko z aromatycznym sosem :)
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1284
kcal
Białka
55
gram
Węglowodany
9
gram
Tłuszcze
110
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Pyszne soczyste mięsko z aromatycznym sosem :)
7
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 łyżecz. sól, pieprz
1 szkl. bulion wołowy
1 szt. sos chrzanowy
1 łyżka sos sojowy
2 łyżka olej
1 łyżka masło
40 dag. polędwica wieprzowa
Przygotowanie
MIĘSO: Polędwiczkę marynujemy (solą, pieprzem, majerankiem , sosem sojowym), odstawiamy na 0,5 godziny.
Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju z łyżką masła, wrzucamy polędwiczkę, smażymy z każdej strony na mocnym ogniu, jak zacznie się przypiekać, zalewamy szklanką bulionu, przykrywamy i dusimy ok 15-20 minut na małym ogniu.
SOS:(1 łyżka masła, 1 łyżka mąki, 2 łyżki chrzanu, 300 ml bulionu z kostki wołowej, sól, pieprz, 4 łyżki śmietanki 18 procentowej)
Masło rozgnieść dokładnie z mąką, zalać gorącym bulionem, energicznie mieszając, zagotować. Następnie dodać chrzan i śmietankę, dokładnie wymieszać, zagotować i gotowe!
Gotowe mięso kroimy w plastry, polewamy sosem. Pychotka!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1284
kcal
Białka
55
gram
Węglowodany
9
gram
Tłuszcze
110
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.