Polędwiczka w sosie chrzanowym

m7
Polędwiczka w sosie chrzanowym

1

0 / 0

Pyszne soczyste mięsko z aromatycznym sosem :)

7

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 łyżecz. sól, pieprz

1 szkl. bulion wołowy

1 szt. sos chrzanowy

1 łyżka sos sojowy

2 łyżka olej

1 łyżka masło

40 dag. polędwica wieprzowa

Przygotowanie


1

MIĘSO: Polędwiczkę marynujemy (solą, pieprzem, majerankiem , sosem sojowym), odstawiamy na 0,5 godziny.

2

Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju z łyżką masła, wrzucamy polędwiczkę, smażymy z każdej strony na mocnym ogniu, jak zacznie się przypiekać, zalewamy szklanką bulionu, przykrywamy i dusimy ok 15-20 minut na małym ogniu.

3

SOS:(1 łyżka masła, 1 łyżka mąki, 2 łyżki chrzanu, 300 ml bulionu z kostki wołowej, sól, pieprz, 4 łyżki śmietanki 18 procentowej)

4

Masło rozgnieść dokładnie z mąką, zalać gorącym bulionem, energicznie mieszając, zagotować. Następnie dodać chrzan i śmietankę, dokładnie wymieszać, zagotować i gotowe!

5

Gotowe mięso kroimy w plastry, polewamy sosem. Pychotka!

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1284

kcal

Białka

55

gram

Węglowodany

9

gram

Tłuszcze

110

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły