Polędwica z jabłkami

m7
Polędwica z jabłkami

0

0 / 0

ciekawe połączenie smaków

4

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

4 szczyp. sól, pieprz

3 łyżecz. zioła prowansalskie

8 szt. jabłka

0.50 kg polędwica wieprzowa

Przygotowanie


1

Polędwiczkę oprószyć solą i pieprzem i obsmażyć ją na oleju z obu stron.

2

następnie przełożyć ja do rondelka i podlać trochę wodą może być to np. bulion lub sok jabłkowy.

3

Dodać zioła i dusić do miękkości.

4

Pod koniec dodać jabłka pokrojone w plastry i ponownie dusić aż jabłka będą miękkie.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

502

kcal

Białka

58

gram

Węglowodany

69

gram

Tłuszcze

5

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły