0

Składniki

4 Szczypty
sól, pieprz
3 Łyżeczki
zioła prowansalskie
8 Sztuk
jabłka
0.5 Kilograma
Polędwica wieprzowa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Polędwiczkę oprószyć solą i pieprzem i obsmażyć ją na oleju z obu stron.
  2. następnie przełożyć ja do rondelka i podlać trochę wodą może być to np. bulion lub sok jabłkowy.
  3. Dodać zioła i dusić do miękkości.
  4. Pod koniec dodać jabłka pokrojone w plastry i ponownie dusić aż jabłka będą miękkie.

Opis

ciekawe połączenie smaków

Podobne przepisy

Polędwiczki duszone w cydrze

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Polędwiczki duszone w cydrze

Gulasz wieprzowy z pomidorami i spaghetti

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Gulasz wieprzowy z pomidorami i spaghetti

Gulasz z dynią – passata classica

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Gulasz z dynią – passata classica

Bigos mojej babci.

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Bigos mojej babci.

Mini pizza na spodzie brokułowym

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Mini pizza na spodzie brokułowym

Muszle faszerowane mięsem mielonym

Przepis
Trudny Do 1 godz
Muszle faszerowane mięsem mielonym

Gołąbki z kaszą jęczmienną i grzybami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Gołąbki z kaszą jęczmienną i grzybami

Pappardelle z kurkami w sosie śmietanowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Pappardelle z kurkami w sosie śmietanowym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!