0

Składniki

4 Szczypty
sól, pieprz
3 Łyżeczki
zioła prowansalskie
8 Sztuk
jabłka
0.5 Kilograma
Polędwica wieprzowa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Polędwiczkę oprószyć solą i pieprzem i obsmażyć ją na oleju z obu stron.
  2. następnie przełożyć ja do rondelka i podlać trochę wodą może być to np. bulion lub sok jabłkowy.
  3. Dodać zioła i dusić do miękkości.
  4. Pod koniec dodać jabłka pokrojone w plastry i ponownie dusić aż jabłka będą miękkie.

Opis

ciekawe połączenie smaków

Podobne przepisy

Polędwiczki duszone w cydrze

Łatwy Do 3 godz

Gulasz wieprzowy z pomidorami i spaghetti

Łatwy Do 1 godz

Gulasz z dynią – passata classica

Średni Do 1,5 godz

Mini pizza na spodzie brokułowym

Łatwy Do 1,5 godz

Muszle faszerowane mięsem mielonym

Trudny Do 1 godz

Pappardelle z kurkami w sosie śmietanowym

Łatwy Do 40 min

Zupa wołowo – pomidorowa z kolankami.

Łatwy Do 40 min

Pęczotto ze szparagami i zielonym groszkiem

Średni Do 1 godz

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!