Polędwica z jabłkami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Polędwica z jabłkami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977861105.jpeg&w=3840&q=75)
ciekawe połączenie smaków
0
0 / 0
ciekawe połączenie smaków
4
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
3 porcje
Składniki
4 szczyp. sól, pieprz
3 łyżecz. zioła prowansalskie
8 szt. jabłka
0.50 kg polędwica wieprzowa
Przygotowanie
1
Polędwiczkę oprószyć solą i pieprzem i obsmażyć ją na oleju z obu stron.
2
następnie przełożyć ja do rondelka i podlać trochę wodą może być to np. bulion lub sok jabłkowy.
3
Dodać zioła i dusić do miękkości.
4
Pod koniec dodać jabłka pokrojone w plastry i ponownie dusić aż jabłka będą miękkie.