Polędwica z jabłkami
m7
ciekawe połączenie smaków
Wartości odżywcze na porcję
Energia
502
kcal
Białka
58
gram
Węglowodany
69
gram
Tłuszcze
5
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
ciekawe połączenie smaków
4
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
4 szczyp. sól, pieprz
3 łyżecz. zioła prowansalskie
8 szt. jabłka
0.50 kg polędwica wieprzowa
Przygotowanie
Polędwiczkę oprószyć solą i pieprzem i obsmażyć ją na oleju z obu stron.
następnie przełożyć ja do rondelka i podlać trochę wodą może być to np. bulion lub sok jabłkowy.
Dodać zioła i dusić do miękkości.
Pod koniec dodać jabłka pokrojone w plastry i ponownie dusić aż jabłka będą miękkie.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
502
kcal
Białka
58
gram
Węglowodany
69
gram
Tłuszcze
5
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.