Polędwica z jabłkami
m7
ciekawe połączenie smaków
Wartości odżywcze na porcję
Energia
645
kcal
Białka
80
gram
Węglowodany
71
gram
Tłuszcze
8
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
ciekawe połączenie smaków
4
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
5 szt. jabłka
2 szt. cebula
1 łyżka majeranek
0.50 kg polędwica wieprzowa
Przygotowanie
polędwicę oprószyć solą, pieprzem oraz majerankiem i chwilę ją podsmażyć na patelni.
Następnie przełożyć go do garnuszka i wlać trochę wody. Dusić pod przykryciem.
Jak schab będzie na wpół miękki, dodać cebulę pokrojoną w krążki oraz starte na tartce jabłka.
Dusić wszystko razem przykrywając pokrywką.
W razie potrzeby doprawić do smaku.
przed podaniem pokroić schab na plastry.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
645
kcal
Białka
80
gram
Węglowodany
71
gram
Tłuszcze
8
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.