Polędwica z jabłkami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Polędwica z jabłkami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973562672.jpeg&w=3840&q=75)
ciekawe połączenie smaków
0
0 / 0
ciekawe połączenie smaków
4
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
5 szt. jabłka
2 szt. cebula
1 łyżka majeranek
0.50 kg polędwica wieprzowa
Przygotowanie
1
polędwicę oprószyć solą, pieprzem oraz majerankiem i chwilę ją podsmażyć na patelni.
2
Następnie przełożyć go do garnuszka i wlać trochę wody. Dusić pod przykryciem.
3
Jak schab będzie na wpół miękki, dodać cebulę pokrojoną w krążki oraz starte na tartce jabłka.
4
Dusić wszystko razem przykrywając pokrywką.
5
W razie potrzeby doprawić do smaku.
6
przed podaniem pokroić schab na plastry.