Polędwica z jabłkami

m7
Polędwica z jabłkami

0

0 / 0

ciekawe połączenie smaków

4

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

5 szt. jabłka

2 szt. cebula

1 łyżka majeranek

0.50 kg polędwica wieprzowa

Przygotowanie


1

polędwicę oprószyć solą, pieprzem oraz majerankiem i chwilę ją podsmażyć na patelni.

2

Następnie przełożyć go do garnuszka i wlać trochę wody. Dusić pod przykryciem.

3

Jak schab będzie na wpół miękki, dodać cebulę pokrojoną w krążki oraz starte na tartce jabłka.

4

Dusić wszystko razem przykrywając pokrywką.

5

W razie potrzeby doprawić do smaku.

6

przed podaniem pokroić schab na plastry.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły