Polędwica wp z kaparami i kolorowym pieprzem

m7
Polędwica wp z kaparami i kolorowym pieprzem

1

0 / 0

Niecodzienny sposób na polędwice - wino i kapary

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

125 śmietana 18%

1 szcz. sól, pieprz

1 szcz. pieprz kolorowy

0.30 szkl. wino białe wytrawne

1 szt. polędwica wieprzowa

2 szt. szalotki

2 szt. ząbek czosnku

2 łyżka musztarda

1 łyżka kapary

2 łyżka oliwa z oliwek

Przygotowanie


1

Meiso umyc, osuszyc, pokroic w grube plastry, rozgrzac oliwe obsmażyc na rumiano mieso, opruszyc sola i pieprzem. Dodac pokrojone szalotki i czosnek, podlac winem, troche odparowac zeby wino oddało swoj smak, podlać bulionem i dusic ok 20 minut, w trakcie obrócić. Do gęstniejacego sosu dodac musztarde, kolorowy pieprz i mielony. W sosie rozprowadzic smietane, chwile poddusic razem. Dodac kapary. Jesli trzeba doprawic sobie jeszcze do smaku. Jedlismy nastepnego dnia z kopytkami. Pycha.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły