Polędwica wp z kaparami i kolorowym pieprzem
m7
Niecodzienny sposób na polędwice - wino i kapary
1
0 / 0
Niecodzienny sposób na polędwice - wino i kapary
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
125 śmietana 18%
1 szcz. sól, pieprz
1 szcz. pieprz kolorowy
0.30 szkl. wino białe wytrawne
1 szt. polędwica wieprzowa
2 szt. szalotki
2 szt. ząbek czosnku
2 łyżka musztarda
1 łyżka kapary
2 łyżka oliwa z oliwek
Przygotowanie
Meiso umyc, osuszyc, pokroic w grube plastry, rozgrzac oliwe obsmażyc na rumiano mieso, opruszyc sola i pieprzem. Dodac pokrojone szalotki i czosnek, podlac winem, troche odparowac zeby wino oddało swoj smak, podlać bulionem i dusic ok 20 minut, w trakcie obrócić. Do gęstniejacego sosu dodac musztarde, kolorowy pieprz i mielony. W sosie rozprowadzic smietane, chwile poddusic razem. Dodac kapary. Jesli trzeba doprawic sobie jeszcze do smaku. Jedlismy nastepnego dnia z kopytkami. Pycha.