Polędwica wieprzowa w sosie piwnym
m7
Smaczne mięso.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
459
kcal
Białka
39
gram
Węglowodany
17
gram
Tłuszcze
21
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Smaczne mięso.
11
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
2 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz cytrynowy
1 łyżecz. przyprawa
100 g masło
2 szt. czosnek
1 łyżka miód pszczeli
1 łyżka gorczyca
2 łyżka sos sojowy
2 łyżka mąka pszenna tortowa
70 dag. polędwica wieprzowa
0.50 l piwo jasne
Przygotowanie
Polędwicę umyć, pokroić w poprzek na małe kawałki i obsmażyć na maśle z czosnkiem( czosnek zmiażdżony). Każdy kawałek z obu stron.
Piwo wlać do rondla. Dodać miód, przyprawę do grzańca, krem z gorczycy, sos sojowy i razem zagotować.
Włożyć do wywaru mięso i dusić kilka minut- tyle, żeby nie było surowe.
Następnie mięso wyjąć. Zrobić zasmażkę z reszty masła i mąki, rozrobić zimną wodą i wlać do sosu. Zagotować razem.
Dołożyć mięso i jeszcze raz zagotować razem. Podawać na przykład z placuszkami ziemniaczanymi.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
459
kcal
Białka
39
gram
Węglowodany
17
gram
Tłuszcze
21
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.