Polędwica wieprzowa w sosie piwnym

m7
Polędwica wieprzowa w sosie piwnym

0

0 / 0

Smaczne mięso.

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

2 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz cytrynowy

1 łyżecz. przyprawa

100 g masło

2 szt. czosnek

1 łyżka miód pszczeli

1 łyżka gorczyca

2 łyżka sos sojowy

2 łyżka mąka pszenna tortowa

70 dag. polędwica wieprzowa

0.50 l piwo jasne

Przygotowanie


1

Polędwicę umyć, pokroić w poprzek na małe kawałki i obsmażyć na maśle z czosnkiem( czosnek zmiażdżony). Każdy kawałek z obu stron.

2

Piwo wlać do rondla. Dodać miód, przyprawę do grzańca, krem z gorczycy, sos sojowy i razem zagotować.

3

Włożyć do wywaru mięso i dusić kilka minut- tyle, żeby nie było surowe.

4

Następnie mięso wyjąć. Zrobić zasmażkę z reszty masła i mąki, rozrobić zimną wodą i wlać do sosu. Zagotować razem.

5

Dołożyć mięso i jeszcze raz zagotować razem. Podawać na przykład z placuszkami ziemniaczanymi.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

459

kcal

Białka

39

gram

Węglowodany

17

gram

Tłuszcze

21

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły