Polędwica w cieście francuskim
malg
Nie wiesz jak przygotować polędwiczkę, aby wyszła soczysta, miękka i aromatyczna. Oto przepis, który rozwiąże wszystkie problemy. Polędwica w cieście francuskim sprawdzi się rewelacyjnie.
1
0 / 0
Nie wiesz jak przygotować polędwiczkę, aby wyszła soczysta, miękka i aromatyczna. Oto przepis, który rozwiąże wszystkie problemy. Polędwica w cieście francuskim sprawdzi się rewelacyjnie.
6
Składniki
480 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1 kg polędwica wieprzowa
1 szcz. oregano
3 szcz. sól i świeżo mielony czarny pieprz
1 szt. ciasto francuskie
4 szt. ząbek czosnku
3 łyżka oliwa
Przygotowanie
Polędwiczki umyć i osuszyć. Natrzeć wyciśniętym czosnkiem, posolić, dodać pieprzu i przyprawę, np. suszone oregano lub tymianek. Owinąć folią spożywczą i odstawić do lodówki na 2-5 godzin.
Obsmażyć mięso na patelni z obu stron, aby zamknąć pory.
Polędwiczkę owinąć ciastem francuskim i zlepić brzegi .
Piec około 30-40 minut w temperaturze 200 stopni.
Podawać ze świeżą sałatą.