Polędwica w cieście francuskim

malg
Polędwica w cieście francuskim

1

0 / 0

Nie wiesz jak przygotować polędwiczkę, aby wyszła soczysta, miękka i aromatyczna. Oto przepis, który rozwiąże wszystkie problemy. Polędwica w cieście francuskim sprawdzi się rewelacyjnie.

6

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 kg polędwica wieprzowa

1 szczyp. oregano

3 szczyp. sól i świeżo mielony czarny pieprz

1 szt. ciasto francuskie

4 szt. ząbek czosnku

3 łyżka oliwa

Przygotowanie


1

Polędwiczki umyć i osuszyć. Natrzeć wyciśniętym czosnkiem, posolić, dodać pieprzu i przyprawę, np. suszone oregano lub tymianek. Owinąć folią spożywczą i odstawić do lodówki na 2-5 godzin.

2

Obsmażyć mięso na patelni z obu stron, aby zamknąć pory.

3

Polędwiczkę owinąć ciastem francuskim i zlepić brzegi .

4

Piec około 30-40 minut w temperaturze 200 stopni.

5

Podawać ze świeżą sałatą.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

526

kcal

Białka

46

gram

Węglowodany

22

gram

Tłuszcze

24

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły