Polędwica cielęca po azjatycku
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
dorota
![Polędwica cielęca po azjatycku](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973415645.jpeg&w=3840&q=75)
Polędwica cielęca po azjatycku.
0
0 / 0
Polędwica cielęca po azjatycku.
10
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szt. cielęcina
2 łyżecz. sos ostrygowy
1 łyżecz. olej sezamowy
1 łyżecz. cukier brązowy
2 łyżecz. sos rybny
2 szt. cebula dymka
1 szt. cebula szalotka
1 szt. kawałek imbiru
2 łyżecz. ketchup kotlin łagodny 60% mniej kalorii
1 opak. ogórki konserwowe krakus
Przygotowanie
Przygotuj marynatę ze wszystkich składników i zanurz w niej mięso na minimum 30 minut, a nawet na całą noc.
Wyjmij polędwiczkę cielęcą z marynaty i odsącz jej nadmiar.
Grilluj polędwiczkę po dwie minuty z każdej strony.
Przełóż upieczoną polędwiczkę na deskę do krojenia i pozwól jej odpocząć przez parę minut.
Podawaj z sałatką z nachos posypanymi pokrojonymi drobniutko ogórkami konserwowymi Krakus. Marynaty można używać jako dipu. Smakuje wyśmienicie do grillowanego drobiu, wołowiny i cielęciny.