0

Składniki

1 Sztuka
Cielęcina
2 Łyżeczki
Sos ostrygowy
1 Łyżeczka
Olej sezamowy
1 Łyżeczka
Cukier brązowy
2 Łyżeczki
Sos rybny
2 Sztuki
cebula dymka
1 Sztuka
Cebula szalotka
2 Ząbek
czosnek
1 Sztuka
Kawałek imbiru
2 Łyżeczki
ingridient
Ketchup Kotlin Łagodny 60% mniej kalorii
1 Opakowanie
ingridient
ogórki konserwowe krakus
Kalorie dla 1 porcji
301-400 kc
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Przygotuj marynatę ze wszystkich składników i zanurz w niej mięso na minimum 30 minut, a nawet na całą noc.
  2. Wyjmij polędwiczkę cielęcą z marynaty i odsącz jej nadmiar.
  3. Grilluj polędwiczkę po dwie minuty z każdej strony.
  4. Przełóż upieczoną polędwiczkę na deskę do krojenia i pozwól jej odpocząć przez parę minut.
  5. Podawaj z sałatką z nachos posypanymi pokrojonymi drobniutko ogórkami konserwowymi Krakus. Marynaty można używać jako dipu. Smakuje wyśmienicie do grillowanego drobiu, wołowiny i cielęciny.

Opis

Polędwica cielęca po azjatycku.

Podobne przepisy

Ketchup jako dekoracja do kanapek dla niejadków

Łatwy Do 15 min
Ketchup jako dekoracja do kanapek dla niejadków

Pożywna sałatka obiadowa - kokardki z kukurydzą, pomidorami...

Łatwy Do 40 min
Pożywna sałatka obiadowa - kokardki z kukurydzą, pomidorami...

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Łatwy Do 40 min
Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Camembert zapiekany w bułce z dżemem

Łatwy Do 40 min
Camembert zapiekany w bułce z dżemem

Czekoladowe gofry z makaronu

Łatwy Do 40 min
Czekoladowe gofry z makaronu

Czekoladowy makaron z cytrynową ricottą i owocami

Łatwy Do 40 min
Czekoladowy makaron z cytrynową ricottą i owocami

Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Łatwy Do 40 min
Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!