0

Składniki

1 Sztuka
Cielęcina
2 Łyżeczki
Sos ostrygowy
1 Łyżeczka
Olej sezamowy
1 Łyżeczka
Cukier brązowy
2 Łyżeczki
Sos rybny
2 Sztuki
cebula dymka
1 Sztuka
Cebula szalotka
2 Ząbki
czosnek
1 Sztuka
Kawałek imbiru
2 Łyżeczki
ingridient
Ketchup Kotlin Łagodny 60% mniej kalorii
1 Opakowanie
ingridient
ogórki konserwowe krakus
Kalorie dla 1 porcji
301-400 kc
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Przygotuj marynatę ze wszystkich składników i zanurz w niej mięso na minimum 30 minut, a nawet na całą noc.
  2. Wyjmij polędwiczkę cielęcą z marynaty i odsącz jej nadmiar.
  3. Grilluj polędwiczkę po dwie minuty z każdej strony.
  4. Przełóż upieczoną polędwiczkę na deskę do krojenia i pozwól jej odpocząć przez parę minut.
  5. Podawaj z sałatką z nachos posypanymi pokrojonymi drobniutko ogórkami konserwowymi Krakus. Marynaty można używać jako dipu. Smakuje wyśmienicie do grillowanego drobiu, wołowiny i cielęciny.

Opis

Polędwica cielęca po azjatycku.

Podobne przepisy

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Pożywna sałatka obiadowa - kokardki z kukurydzą, pomidorami...

Przepis
Łatwy Do 40 min
Pożywna sałatka obiadowa - kokardki z kukurydzą, pomidorami suszonymi i groszkiem

Ketchup jako dekoracja do kanapek dla niejadków

Przepis
Łatwy Do 15 min
Ketchup jako dekoracja do kanapek dla niejadków

Frytki czosnkowe

Przepis
Łatwy Do 40 min
Frytki czosnkowe

Imprezowe dipy

Przepis
Łatwy Do 15 min
Imprezowe dipy

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z...

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z płatkami kukurydzianymi

Bigos

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos

Bigos kaszubski

Przepis
Średni Do 1 godz
Bigos kaszubski

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!