Polędwica cielęca po azjatycku

dorota
Polędwica cielęca po azjatycku

0

0 / 0

Polędwica cielęca po azjatycku.

10

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szt. cielęcina

2 łyżecz. sos ostrygowy

1 łyżecz. olej sezamowy

1 łyżecz. cukier brązowy

2 łyżecz. sos rybny

2 szt. cebula dymka

1 szt. cebula szalotka

1 szt. kawałek imbiru

2 łyżecz. ketchup kotlin łagodny 60% mniej kalorii

1 opak. ogórki konserwowe krakus

Przygotowanie


1

Przygotuj marynatę ze wszystkich składników i zanurz w niej mięso na minimum 30 minut, a nawet na całą noc.

2

Wyjmij polędwiczkę cielęcą z marynaty i odsącz jej nadmiar.

3

Grilluj polędwiczkę po dwie minuty z każdej strony.

4

Przełóż upieczoną polędwiczkę na deskę do krojenia i pozwól jej odpocząć przez parę minut.

5

Podawaj z sałatką z nachos posypanymi pokrojonymi drobniutko ogórkami konserwowymi Krakus. Marynaty można używać jako dipu. Smakuje wyśmienicie do grillowanego drobiu, wołowiny i cielęciny.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

223

kcal

Białka

1

gram

Węglowodany

38

gram

Tłuszcze

3

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły