Polędwica cielęca po azjatycku
dorota
Polędwica cielęca po azjatycku.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
223
kcal
Białka
1
gram
Węglowodany
38
gram
Tłuszcze
3
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Polędwica cielęca po azjatycku.
10
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szt. cielęcina
2 łyżecz. sos ostrygowy
1 łyżecz. olej sezamowy
1 łyżecz. cukier brązowy
2 łyżecz. sos rybny
2 szt. cebula dymka
1 szt. cebula szalotka
1 szt. kawałek imbiru
2 łyżecz. ketchup kotlin łagodny 60% mniej kalorii
1 opak. ogórki konserwowe krakus
Przygotowanie
Przygotuj marynatę ze wszystkich składników i zanurz w niej mięso na minimum 30 minut, a nawet na całą noc.
Wyjmij polędwiczkę cielęcą z marynaty i odsącz jej nadmiar.
Grilluj polędwiczkę po dwie minuty z każdej strony.
Przełóż upieczoną polędwiczkę na deskę do krojenia i pozwól jej odpocząć przez parę minut.
Podawaj z sałatką z nachos posypanymi pokrojonymi drobniutko ogórkami konserwowymi Krakus. Marynaty można używać jako dipu. Smakuje wyśmienicie do grillowanego drobiu, wołowiny i cielęciny.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
223
kcal
Białka
1
gram
Węglowodany
38
gram
Tłuszcze
3
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.