Polędwica cielęca po azjatycku
dorota
Polędwica cielęca po azjatycku.
0
0 / 0
Polędwica cielęca po azjatycku.
10
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szt. cielęcina
2 łyżeczka sos ostrygowy
1 łyżeczka olej sezamowy
1 łyżeczka cukier brązowy
2 łyżeczka sos rybny
2 szt. cebula dymka
1 szt. cebula szalotka
1 szt. kawałek imbiru
2 łyżeczka ketchup kotlin łagodny 60% mniej kalorii
1 opak. ogórki konserwowe krakus
Przygotowanie
Przygotuj marynatę ze wszystkich składników i zanurz w niej mięso na minimum 30 minut, a nawet na całą noc.
Wyjmij polędwiczkę cielęcą z marynaty i odsącz jej nadmiar.
Grilluj polędwiczkę po dwie minuty z każdej strony.
Przełóż upieczoną polędwiczkę na deskę do krojenia i pozwól jej odpocząć przez parę minut.
Podawaj z sałatką z nachos posypanymi pokrojonymi drobniutko ogórkami konserwowymi Krakus. Marynaty można używać jako dipu. Smakuje wyśmienicie do grillowanego drobiu, wołowiny i cielęciny.