Poke bowl z orzechową granolą

maspexdigital
Poke bowl z orzechową granolą

0

3 / 2

Czy może być lepsze śniadanie od domowej granoli z orzechami? Przedstawiamy przepis na orzechową granolę z mlekiem roślinnym i konfiturą jagodową. Samo zdrowie.

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1.50 szkl. mleko roślinne

4 łyżka konfitura z jagód łowicz

2 łyżecz. liofilizowane owoce leśne

1 szkl. płatki owsiane

1 szkl. orzechy

1 szt. pomarańcza

2 łyżka miód

2 łyżka olej kokosowy

Przygotowanie


1

Piekarnik nagrzać na 140 stopni (z termoobiegiem).

2

Wszystkie składniki ze sobą wymieszać i przełożyć na blaszkę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia. Piec około 30 minut - w międzyczasie wymieszać 2-3 razy.

3

Ostudzić.

4

Porcje granoli przełożyć do miseczek, wlać lekko podgrzane mleko, dodać konfiturę z jagód, wierzch posypać pu-drem z liofilizowanych owoców i udekorować listkami mięty.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

959

kcal

Białka

19

gram

Węglowodany

111

gram

Tłuszcze

49

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły