Poke bowl z orzechową granolą
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
maspexdigital
![Poke bowl z orzechową granolą](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973054069.jpeg&w=3840&q=75)
Czy może być lepsze śniadanie od domowej granoli z orzechami? Przedstawiamy przepis na orzechową granolę z mlekiem roślinnym i konfiturą jagodową. Samo zdrowie.
0
3 / 2
Czy może być lepsze śniadanie od domowej granoli z orzechami? Przedstawiamy przepis na orzechową granolę z mlekiem roślinnym i konfiturą jagodową. Samo zdrowie.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1.50 szkl. mleko roślinne
4 łyżka konfitura z jagód łowicz
2 łyżecz. liofilizowane owoce leśne
1 szkl. płatki owsiane
1 szkl. orzechy
1 szt. pomarańcza
2 łyżka miód
2 łyżka olej kokosowy
Przygotowanie
Piekarnik nagrzać na 140 stopni (z termoobiegiem).
Wszystkie składniki ze sobą wymieszać i przełożyć na blaszkę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia. Piec około 30 minut - w międzyczasie wymieszać 2-3 razy.
Ostudzić.
Porcje granoli przełożyć do miseczek, wlać lekko podgrzane mleko, dodać konfiturę z jagód, wierzch posypać pu-drem z liofilizowanych owoców i udekorować listkami mięty.