Poezja smaku
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
magda.spalonysosw
![Poezja smaku](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F2337-1702057619378.jpeg&w=3840&q=75)
Wyjątkowe danie obiadowe z mięsem i warzywami.
0
5 / 2
Wyjątkowe danie obiadowe z mięsem i warzywami.
12
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1 opak. makaron lubella wstążki długie
1 opak. sos słodko-kwaśny łowicz
4 łyżka przecier pomidorowy łowicz
4 szt. ogórki konserwowe krakus
2 łyżka ketchup kotlin łagodny
2 szt. papryka czerwona słodka
10 szt. miechunka
1 szt. brokuły
10 łyżka parmezan
2 łyżka oliwa z oliwek
1 szt. cebula czerwona
500 g mięso mielone z szynki
Przygotowanie
Usmażyć na patelni mięso mielone. Na oliwie z oliwek podsmażyć paprykę, różyczki brokuła, czosnek i czerwoną cebulę, na końcu dodać mięso. Do garnka wlać sos, dodać przecier pomidorowy, ketchup, pokrojone ogórki konserwowe oraz podsmażone wcześniej warzywa z mięsem mielonym. Doprowadzić do wrzenia ciągle mieszając.
Makaron ugotować al dente.
Makaron polewamy sosem, posypujemy parmezanem i dekorujemy miechunką.