Poezja smaku

magda.spalonysosw
Poezja smaku

0

5 / 2

Wyjątkowe danie obiadowe z mięsem i warzywami.

12

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 opak. makaron lubella wstążki długie

1 opak. sos słodko-kwaśny łowicz

4 łyżka przecier pomidorowy łowicz

4 szt. ogórki konserwowe krakus

2 łyżka ketchup kotlin łagodny

2 szt. papryka czerwona słodka

10 szt. miechunka

1 szt. brokuły

10 łyżka parmezan

2 łyżka oliwa z oliwek

1 szt. cebula czerwona

500 g mięso mielone z szynki

Przygotowanie


1

Usmażyć na patelni mięso mielone. Na oliwie z oliwek podsmażyć paprykę, różyczki brokuła, czosnek i czerwoną cebulę, na końcu dodać mięso. Do garnka wlać sos, dodać przecier pomidorowy, ketchup, pokrojone ogórki konserwowe oraz podsmażone wcześniej warzywa z mięsem mielonym. Doprowadzić do wrzenia ciągle mieszając.

2

Makaron ugotować al dente.

3

Makaron polewamy sosem, posypujemy parmezanem i dekorujemy miechunką.

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły