1
Średnia: 5 (głosów: 1)

Składniki

100 Gramów
ingridient
Kakao DecoMorreno
150 Gramów
ingridient
Mąka puszysta tortowa lubella
200 Gramów
cukier
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
3 Sztuki
jaja kurze całe
135 Gramów
śmietana 18%
180 Gramów
masło
2 Szczypty
sól

Krem

140 Gramów
ingridient
Kakao DecoMorreno
140 Gramów
masło
600 Gramów
cukier puder
150 Mililitrów
mleko
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Nagrzej piekarnik do 180 stopni.
  2. Mąkę, kakao (100g), cukier, proszek do pieczenia oraz sól wymieszaj w misce.
  3. W drugim naczyniu połącz roztopione masło (180g), jaja oraz śmietanę.
  4. Dodaj do suchych składników mokre, wymieszaj ciasto i przełóż do przygotowanych foremek.
  5. Piecz w temp. 180 st. przez około 20 minut.
  6. Przygotuj krem: Roztop masło (140g) na niewielkim ogniu, dodaj kakao (140g).
  7. Dodawaj na przemian ucierając masę cukier puder oraz mleko.
  8. Przełóż do rękawa cukierniczego. Udekoruj wystudzone babeczki.

Podobne przepisy

Kakaowe jajka niespodzianka

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kakaowe jajka niespodzianka

Pierniczki kakaowe

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Pierniczki kakaowe

Gwiazdkowy torcik

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gwiazdkowy torcik

Makowiec ucierany

Przepis
Średni Do 3 godz
Makowiec ucierany

Kruche ciasteczka kakaowe króliczki

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kruche ciasteczka kakaowe króliczki

Keks kakaowy

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Keks kakaowy

Odwrócone ciasto z jabłkami

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Odwrócone ciasto z jabłkami

Kakaowo - cytrynowe mini baby

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kakaowo - cytrynowe mini baby

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!