Podwójnie Kakaowe babeczki

decomorreno
Podwójnie Kakaowe babeczki

1

4.5 / 4

Co jest lepsze od kakaowych babeczek? Podwójnie kakaowe babeczki! Do wykonania przepisu potrzebne będą: mąka tortowa, cukier, proszek do pieczenia, 3 sztuki jaj kurzych, śmietana 18%, masło, sól, mleko, cukier puder i prawdziwe kakao.

12

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

150 g mąka puszysta tortowa lubella

100 g kakao decomorreno

200 g cukier

1 łyżeczka proszek do pieczenia

3 szt. jaja kurze całe

135 g śmietana 18%

140 g masło

2 szcz. sól

600 g cukier puder

150 mleko

140 g kakao decomorreno

180 g masło

Przygotowanie


1

Nagrzej piekarnik do 180 stopni.

2

Mąkę, kakao (100g), cukier, proszek do pieczenia oraz sól wymieszaj w misce.

3

W drugim naczyniu połącz roztopione masło (180g), jaja oraz śmietanę.

4

Dodaj do suchych składników mokre, wymieszaj ciasto i przełóż do przygotowanych foremek.

5

Piecz w temp. 180 st. przez około 20 minut.

6

Przygotuj krem: Roztop masło (140g) na niewielkim ogniu, dodaj kakao (140g).

7

Dodawaj na przemian ucierając masę cukier puder oraz mleko.

8

Przełóż do rękawa cukierniczego. Udekoruj wystudzone babeczki.

Wideo z przygotowania przepisu

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły