Podwójnie Kakaowe babeczki
decomorreno
Co jest lepsze od kakaowych babeczek? Podwójnie kakaowe babeczki! Do wykonania przepisu potrzebne będą: mąka tortowa, cukier, proszek do pieczenia, 3 sztuki jaj kurzych, śmietana 18%, masło, sól, mleko, cukier puder i prawdziwe kakao.
1
4.5 / 4
Co jest lepsze od kakaowych babeczek? Podwójnie kakaowe babeczki! Do wykonania przepisu potrzebne będą: mąka tortowa, cukier, proszek do pieczenia, 3 sztuki jaj kurzych, śmietana 18%, masło, sól, mleko, cukier puder i prawdziwe kakao.
12
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
150 g mąka puszysta tortowa lubella
100 g kakao decomorreno
200 g cukier
1 łyżeczka proszek do pieczenia
3 szt. jaja kurze całe
135 g śmietana 18%
140 g masło
2 szcz. sól
600 g cukier puder
150 mleko
140 g kakao decomorreno
180 g masło
Przygotowanie
Nagrzej piekarnik do 180 stopni.
Mąkę, kakao (100g), cukier, proszek do pieczenia oraz sól wymieszaj w misce.
W drugim naczyniu połącz roztopione masło (180g), jaja oraz śmietanę.
Dodaj do suchych składników mokre, wymieszaj ciasto i przełóż do przygotowanych foremek.
Piecz w temp. 180 st. przez około 20 minut.
Przygotuj krem: Roztop masło (140g) na niewielkim ogniu, dodaj kakao (140g).
Dodawaj na przemian ucierając masę cukier puder oraz mleko.
Przełóż do rękawa cukierniczego. Udekoruj wystudzone babeczki.