Poduszeczki z ciasta francuskiego z mięsem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Poduszeczki z ciasta francuskiego z mięsem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977428899.jpeg&w=3840&q=75)
Smaczna przekąska lub kolacja. Nadziewane mięsem mielonym poduszeczki z ciasta francuskiego są rewelacyjne.
0
0 / 0
Smaczna przekąska lub kolacja. Nadziewane mięsem mielonym poduszeczki z ciasta francuskiego są rewelacyjne.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
50 olej sojowy
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
250 g ciasto francuskie
200 g mięso mielone z indyka
2 szt. wątróbka kurczaka
1 szt. cebula
Przygotowanie
1
Ciasto francuskie pokroić na kwadraty ok. 10 x 10 cm. Mięso mielone obsmażyć na oleju z dodatkiem cebulki. Wątróbkę dobrze wysmażyć. Zmielić razem mięso z cebula i wątróbka. Doprawić solą i pieprzem. Na każdy kwadrat kłaść łyżeczkę mięsa i zginać ciasto w połowie i mocno dociskać na brzegach. Piec w temperaturze ok 200 stopni około 20 minut.