Poduszeczki z ciasta francuskiego z mięsem

m7
Poduszeczki z ciasta francuskiego z mięsem

0

0 / 0

Smaczna przekąska lub kolacja. Nadziewane mięsem mielonym poduszeczki z ciasta francuskiego są rewelacyjne.

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

50 olej sojowy

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

250 g ciasto francuskie

200 g mięso mielone z indyka

2 szt. wątróbka kurczaka

1 szt. cebula

Przygotowanie


1

Ciasto francuskie pokroić na kwadraty ok. 10 x 10 cm. Mięso mielone obsmażyć na oleju z dodatkiem cebulki. Wątróbkę dobrze wysmażyć. Zmielić razem mięso z cebula i wątróbka. Doprawić solą i pieprzem. Na każdy kwadrat kłaść łyżeczkę mięsa i zginać ciasto w połowie i mocno dociskać na brzegach. Piec w temperaturze ok 200 stopni około 20 minut.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

590

kcal

Białka

36

gram

Węglowodany

22

gram

Tłuszcze

36

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły