Poduszeczki z ciasta francuskiego z mięsem
m7
Smaczna przekąska lub kolacja. Nadziewane mięsem mielonym poduszeczki z ciasta francuskiego są rewelacyjne.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
590
kcal
Białka
36
gram
Węglowodany
22
gram
Tłuszcze
36
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Smaczna przekąska lub kolacja. Nadziewane mięsem mielonym poduszeczki z ciasta francuskiego są rewelacyjne.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
50 olej sojowy
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
250 g ciasto francuskie
200 g mięso mielone z indyka
2 szt. wątróbka kurczaka
1 szt. cebula
Przygotowanie
Ciasto francuskie pokroić na kwadraty ok. 10 x 10 cm. Mięso mielone obsmażyć na oleju z dodatkiem cebulki. Wątróbkę dobrze wysmażyć. Zmielić razem mięso z cebula i wątróbka. Doprawić solą i pieprzem. Na każdy kwadrat kłaść łyżeczkę mięsa i zginać ciasto w połowie i mocno dociskać na brzegach. Piec w temperaturze ok 200 stopni około 20 minut.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
590
kcal
Białka
36
gram
Węglowodany
22
gram
Tłuszcze
36
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.