Podusiaki Kasika

m7
Podusiaki Kasika

0

0 / 0

Takie mini bułeczki, albo większe ciasteczka to moje podusiaki. Nadziewane dżemem jabłkiem i rodzynkami- słodycz na podwieczorek;-) Moja popołudniowa wyobraźnia tak działa;D

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

5 szt. jabłka

1 szt. jajko

2 łyżka rodzynki

2.50 łyżka dżem

20 dek. lubella mąka puszysta uniwersalna

10 dek. cukier

10 dek. margaryna zwykła

Przygotowanie


1

Zagnieść ciasto z mąki, cukru, margaryny i jajka.

2

Jabłka obierz, przekrój na pół i usuń gniazda nasienne.

3

Ciasto cienko rozwałkuj. Potnij na kwadraty.

4

Na każdy nakładaj po 1-2 rodzynki, jabłko( jeśli połówka jest za duża to wierzch przytnij). W dziurkę jabłka nakładaj dżem. Zwijaj i piec na jasnozłoty kolor.

5

Smacznego!;)

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły