Podsmażane kopytka ze skwarkami

m7
Podsmażane kopytka ze skwarkami

0

0 / 0

Podsmażane kopytka ze skwarkami - urozmaicenie kopytek

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 kg ziemniaki ugotowane

0.50 kg lubella mąka puszysta uniwersalna

1 szczyp. sól

0.30 szkl. tłuszcz

2 szt. jajko

2 szt. kiełbasa zwyczajna

2 szt. cebula

Przygotowanie


1

Ziemniaki przepuszczamy przez maszynkę. Dodajemy mąkę, jajka oraz sól i zagniatamy na gładkie ciasto. Ciasto dzielimy na cztery części każdą część "rolujemy" a następnie lekko spłaszczamy dłonią. Kroimy niewielkie kawałki pod skosem. Kopytka gotujemy w osolonej wodzie, po ok 3 min od wypłynięcia nad powierzchnię wody. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i smażymy kopytka. Następnie dajemy pokrojoną w kostkę kiełbaskę oraz cebulkę w piórka. Podsmażamy. Gotowe nakładamy na kopytka. Smacznego !!

Wartości odżywcze na porcję


Energia

899

kcal

Białka

30

gram

Węglowodany

134

gram

Tłuszcze

26

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły