Podsmażane kopytka ze skwarkami
m7
Podsmażane kopytka ze skwarkami - urozmaicenie kopytek
0
0 / 0
Podsmażane kopytka ze skwarkami - urozmaicenie kopytek
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 kg ziemniaki ugotowane
0.50 kg lubella mąka puszysta uniwersalna
1 szcz. sól
0.30 szkl. tłuszcz
2 szt. jajko
2 szt. kiełbasa zwyczajna
2 szt. cebula
Przygotowanie
Ziemniaki przepuszczamy przez maszynkę. Dodajemy mąkę, jajka oraz sól i zagniatamy na gładkie ciasto. Ciasto dzielimy na cztery części każdą część "rolujemy" a następnie lekko spłaszczamy dłonią. Kroimy niewielkie kawałki pod skosem. Kopytka gotujemy w osolonej wodzie, po ok 3 min od wypłynięcia nad powierzchnię wody. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i smażymy kopytka. Następnie dajemy pokrojoną w kostkę kiełbaskę oraz cebulkę w piórka. Podsmażamy. Gotowe nakładamy na kopytka. Smacznego !!