Podsmażane kopytka ze skwarkami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Podsmażane kopytka ze skwarkami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975566583.jpeg&w=3840&q=75)
Podsmażane kopytka ze skwarkami - urozmaicenie kopytek
0
0 / 0
Podsmażane kopytka ze skwarkami - urozmaicenie kopytek
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 kg ziemniaki ugotowane
0.50 kg lubella mąka puszysta uniwersalna
1 szczyp. sól
0.30 szkl. tłuszcz
2 szt. jajko
2 szt. kiełbasa zwyczajna
2 szt. cebula
Przygotowanie
Ziemniaki przepuszczamy przez maszynkę. Dodajemy mąkę, jajka oraz sól i zagniatamy na gładkie ciasto. Ciasto dzielimy na cztery części każdą część "rolujemy" a następnie lekko spłaszczamy dłonią. Kroimy niewielkie kawałki pod skosem. Kopytka gotujemy w osolonej wodzie, po ok 3 min od wypłynięcia nad powierzchnię wody. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i smażymy kopytka. Następnie dajemy pokrojoną w kostkę kiełbaskę oraz cebulkę w piórka. Podsmażamy. Gotowe nakładamy na kopytka. Smacznego !!