2

Składniki

2 Szczypty
sól, pieprz
1 Pęczek
Botwina
100 Gramów
Szynka parmeńska
2.5 Szklanki
ingridient
Lubella Mąka Pełne Ziarno Pszenna
1 Szklanka
ciepła woda
1 Sztuka
ząbek czosnku
1 Sztuka
ser feta
2 Łyżki
oliwa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Podziel ciasto na 2-3 części.
  2. Do rondelka wlej oliwę. Podgrzej i wlej pomidory.
  3. Dodaj koncentrat pomidorowy, sól, pieprz i przeciśnięty przez praskę czosnek.
  4. Podsmaż parę minut aż sos stanie się gęsty.
  5. Rozwałkuj ciasto na cienkie plaski. Posmaruj wcześniej przygotowanym sosem.
  6. Dodaj botwinkę, szynkę oraz posyp serem feta.
  7. Włóż do piekarnika na 10 minut w temperaturze 190 stopni.
  8. Do miski wsyp mąkę i sól. Wlej wodę i ugnieć jednolite ciasto.

Opis

Na każdą okazję :)

Podobne przepisy

Budyń jaglany z dżemem truskawkowym

Przepis
Średni Do 1 godz
Budyń jaglany z dżemem truskawkowym

Gofry gryczano-owsiane z truskawką

Przepis
Łatwy Do 40 min
Gofry gryczano-owsiane z truskawką

Kluski na parze

Przepis
Średni Do 1 godz
Kluski na parze

Limonkowo-cytrynowy sernik bez pieczenia

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Limonkowo-cytrynowy sernik bez pieczenia

Muffinki

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muffinki

Sałatka urlopowa

Przepis
Łatwy Do 15 min
Sałatka urlopowa

Tartaletki z łososiem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Tartaletki z łososiem

BABECZKI JAGLANE Z MAKIEM I MALINAMI

Przepis
Średni Do 40 min
BABECZKI JAGLANE Z MAKIEM I MALINAMI

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem
Artykuł

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!