2

Składniki

2 Szczypty
sól, pieprz
1 Pęczek
Botwina
100 Gramów
Szynka parmeńska
2.5 Szklanki
ingridient
Lubella Mąka Pełne Ziarno Pszenna
1 Szklanka
Ciepła woda
1 Sztuka
ząbek czosnku
1 Sztuka
ser feta
2 Łyżki
oliwa
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Podziel ciasto na 2-3 części.
  2. Do rondelka wlej oliwę. Podgrzej i wlej pomidory.
  3. Dodaj koncentrat pomidorowy, sól, pieprz i przeciśnięty przez praskę czosnek.
  4. Podsmaż parę minut aż sos stanie się gęsty.
  5. Rozwałkuj ciasto na cienkie plaski. Posmaruj wcześniej przygotowanym sosem.
  6. Dodaj botwinkę, szynkę oraz posyp serem feta.
  7. Włóż do piekarnika na 10 minut w temperaturze 190 stopni.
  8. Do miski wsyp mąkę i sól. Wlej wodę i ugnieć jednolite ciasto.

Opis

Na każdą okazję :)

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!