0

Składniki

400 Gramów
ingridient
makaron Lubella uszka
200 Gramów
Szpinak BABY
1 Sztuka
gruszka
1 Sztuka
Granat
100 Gramów
Ser pleśniowy
0.5 Sztuki
cytryna
2 Łyżki
oliwa z oliwek
1 Łyżka
miód
1 Ząbek
czosnek
4 Sztuki
orzechy włoskie
1 Szczypta
Pieprz, sól do smaku
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Na pierwszy ogień… Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. W międzyczasie… Posiekany czosnek wymieszaj z miodem, oliwą, sokiem z cytryny i przyprawami. Sos gotowy!
  3. To już prawie meta! Szpinak umyj, gruszkę obierz i pokrój na cienkie plastry w kształcie półksiężyca. Z granatu wyjmij nasiona. Ugotowany i wystudzony makaron wsyp do miski, dodaj liście szpinaku, owoce, wlej sos i starannie wymieszaj. Dekoruj pokruszonym serem pleśniowym, na sam koniec posyp orzechami. Poszło Ci świetnie! Brawo! UWAGA! Pamiętaj, by starannie wydrążyć nasiona granatu! Biała otoczka miąższu ma gorzki smak.

Podobne przepisy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!