Plince z jabłkami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Plince z jabłkami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975518179.jpeg&w=3840&q=75)
Jest to przepis mojej babci i bardzo go polecam
1
0 / 0
Jest to przepis mojej babci i bardzo go polecam
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
10 porcji
Składniki
1 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna
0.50 szkl. mleko
0.50 szkl. maślanka
1 szkl. olej
2 szt. jabłko
1 szt. jaja kurze całe
3 łyżka cukier puder
Przygotowanie
1
Na rozgrzaną patelnię kłaść nie za wielkie placki i piec do przyrumienienia.
2
By pozbyć się nadmiaru oleju z placków kładę je po zdjęciu z patelni na chwilę na ręcznik papierowy.
3
Podawać z posypanym cukrem pudrem.
4
Jabłka obrać, odszypułkować i pokroić w małe plasterki. Do miski wsypać mąkę, dodać mleko, maślankę i jajka, wymieszać do uzyskania gładkiej konsystencji. Dodać jabłka i wymieszać.