Plince z jabłkami

m7
Plince z jabłkami

1

0 / 0

Jest to przepis mojej babci i bardzo go polecam

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

1 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna

0.50 szkl. mleko

0.50 szkl. maślanka

1 szkl. olej

2 szt. jabłko

1 szt. jaja kurze całe

3 łyżka cukier puder

Przygotowanie


1

Na rozgrzaną patelnię kłaść nie za wielkie placki i piec do przyrumienienia.

2

By pozbyć się nadmiaru oleju z placków kładę je po zdjęciu z patelni na chwilę na ręcznik papierowy.

3

Podawać z posypanym cukrem pudrem.

4

Jabłka obrać, odszypułkować i pokroić w małe plasterki. Do miski wsypać mąkę, dodać mleko, maślankę i jajka, wymieszać do uzyskania gładkiej konsystencji. Dodać jabłka i wymieszać.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

331

kcal

Białka

3

gram

Węglowodany

20

gram

Tłuszcze

26

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły