1

Składniki

1 Szklanka
mąka
0.5 Szklanki
mleko
0.5 Szklanki
Maślanka
1 Szklanka
olej
2 Sztuki
jabłko
1 Sztuka
jaja kurze całe
3 Łyżki
cukier puder
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Na rozgrzaną patelnię kłaść nie za wielkie placki i piec do przyrumienienia.
  2. By pozbyć się nadmiaru oleju z placków kładę je po zdjęciu z patelni na chwilę na ręcznik papierowy.
  3. Podawać z posypanym cukrem pudrem.
  4. Jabłka obrać, odszypułkować i pokroić w małe plasterki. Do miski wsypać mąkę, dodać mleko, maślankę i jajka, wymieszać do uzyskania gładkiej konsystencji. Dodać jabłka i wymieszać.

Opis

Jest to przepis mojej babci i bardzo go polecam

Podobne przepisy

Zapiekane naleśniki z warzywami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Zapiekane naleśniki z warzywami

Cannelloni z groszkiem

Przepis
Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Cannelloni z mięsem mielonym

Przepis
Średni Do 1 godz
Cannelloni z mięsem mielonym

Naleśniki z musem malinowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Naleśniki z musem malinowym

Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Przepis
Średni Do 3 godz
Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Camembert w cieście naleśnikowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Camembert w cieście naleśnikowym

Gulasz z dzika z kluseczkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Klopsiki orzechowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Klopsiki orzechowe

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem
Artykuł

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!