Plince z jabłkami
m7
Jest to przepis mojej babci i bardzo go polecam
Wartości odżywcze na porcję
Energia
331
kcal
Białka
3
gram
Węglowodany
20
gram
Tłuszcze
26
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Jest to przepis mojej babci i bardzo go polecam
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
1 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna
0.50 szkl. mleko
0.50 szkl. maślanka
1 szkl. olej
2 szt. jabłko
1 szt. jaja kurze całe
3 łyżka cukier puder
Przygotowanie
Na rozgrzaną patelnię kłaść nie za wielkie placki i piec do przyrumienienia.
By pozbyć się nadmiaru oleju z placków kładę je po zdjęciu z patelni na chwilę na ręcznik papierowy.
Podawać z posypanym cukrem pudrem.
Jabłka obrać, odszypułkować i pokroić w małe plasterki. Do miski wsypać mąkę, dodać mleko, maślankę i jajka, wymieszać do uzyskania gładkiej konsystencji. Dodać jabłka i wymieszać.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
331
kcal
Białka
3
gram
Węglowodany
20
gram
Tłuszcze
26
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.