1

Składniki

1 Szklanka
mąka
0.5 Szklanki
mleko
0.5 Szklanki
Maślanka
1 Szklanka
olej
2 Sztuki
jabłko
1 Sztuka
jaja kurze całe
3 Łyżki
cukier puder
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Na rozgrzaną patelnię kłaść nie za wielkie placki i piec do przyrumienienia.
  2. By pozbyć się nadmiaru oleju z placków kładę je po zdjęciu z patelni na chwilę na ręcznik papierowy.
  3. Podawać z posypanym cukrem pudrem.
  4. Jabłka obrać, odszypułkować i pokroić w małe plasterki. Do miski wsypać mąkę, dodać mleko, maślankę i jajka, wymieszać do uzyskania gładkiej konsystencji. Dodać jabłka i wymieszać.

Opis

Jest to przepis mojej babci i bardzo go polecam

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!