0

Składniki

2 Łyżki
ingridient
Kakao DecoMorreno
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Litr
śliwki
0.5 Litra
agrest
250 Gramów
margaryna mleczna
3 Szklanki
mąka pszenna tortowa
1 Szklanka
cukier
4 Sztuki
jajko
1 Sztuka
CUKIER WANILIOWY
1 Sztuka
Aromat rumowy
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. 1. Przesiać mąkę, zagnieść z żółtkami, dodać posiekaną margarynę, proszek do pieczenia i cukier. Zagnieść ciasto.
  2. 2. Podzielić go na 3 części. Pierwszą rozwałkować na dnie blachy, posmarować dżemem. Drugą zagnieść z kakao i zapachem po czym schłodzone, zetrzeć na tarce na dżem.
  3. 3. Pozostałe 4 białka ubić z łyżeczką cukru i rozsmarować na ciemnym cieście. Na pianę zetrzeć pozostałą, schłodzoną część ciasta.
  4. 4. Piec 1 godzinę w 180 stopniach.

Opis

Polecam gorąco :)

Podobne przepisy

Babka cytrynowo kakaowa

Przepis
Średni Do 3 godz
Babka cytrynowo kakaowa

Tort czekoladowy

Przepis
Trudny Do 3 godz
Tort czekoladowy

Babka piaskowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Babka piaskowa

Ciasto ucierane pod makowiec lub sernik

Przepis
Łatwy Do 40 min
Ciasto ucierane pod makowiec lub sernik

Gofry zwyczajne

Przepis
Łatwy Do 40 min
Gofry zwyczajne

Ciasto Pani Walewska (Kakaowa Pychotka)

Przepis
Łatwy Do 2 godz
Ciasto Pani Walewska (Kakaowa Pychotka)

Sernik z polewą kakaową

Przepis
Średni Do 3 godz
Sernik z polewą kakaową

Ciasto z sercem

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Ciasto z sercem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!