Pleśniak wiśniowy

m7
Pleśniak wiśniowy

Średnia 0 / 0

Oceń!

Specjał mojej mamy.

5

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


25 porcji

Składniki

4 szkl. mąka pszenna tortowa

1 szkl. cukier

6 szt. żółtko jaja kurzego

6 szt. białko jaja kurzego

1 łyżka proszek do pieczenia

Przygotowanie


Z mąki, margaryny,cukru,żółtek, proszku do pieczenia zagniatamy ciasto.

Zostawiamy 1/4 ciast.

Resztę ciasto wałkujemy i układamy w blaszce.

Wykładamy dżem wiśniowy na ciasto.

Białka ubijamy na sztywną pianę.

Wylewamy na dżem.

Na koniec posypujemy z pozostałego ciasta kruszonką.

Pieczemy 35 minut w 180 stopniach.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

143

kcal

Białka

4

gram

Węglowodany

27

gram

Tłuszcze

2

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły