Pleśniak wiśniowy

m7
Pleśniak wiśniowy

1

0 / 0

Specjał mojej mamy.

5

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


25 porcji

Składniki

4 szkl. mąka pszenna tortowa

1 szkl. cukier

6 szt. żółtko jaja kurzego

6 szt. białko jaja kurzego

1 łyżka proszek do pieczenia

Przygotowanie


1

Z mąki, margaryny,cukru,żółtek, proszku do pieczenia zagniatamy ciasto.

2

Zostawiamy 1/4 ciast.

3

Resztę ciasto wałkujemy i układamy w blaszce.

4

Wykładamy dżem wiśniowy na ciasto.

5

Białka ubijamy na sztywną pianę.

6

Wylewamy na dżem.

7

Na koniec posypujemy z pozostałego ciasta kruszonką.

8

Pieczemy 35 minut w 180 stopniach.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły