Płaty śledziowe w koncentracie

m7
Płaty śledziowe w koncentracie

0

0 / 0

Miód można zastąpić cukrem.

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

0.50 kg płaty śledziowe

2 szt. cebula

2 szt. liść laurowy

3 łyżka miód

3 łyżka sok z cytryny

3 łyżka olej

4 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz

0.50 łyżka przyprawa typu vegeta

Przygotowanie


1

Wymoczone płaty śledziowe, pokroić na kawałki. Cebulę obrać, pokroić w piórka, zeszklić na oleju, posypać wegetą.

2

Sok z cytryny, wymieszać z koncentratem, wlać do cebulki, dodać miód, listek laurowy, wymieszać, dusić przez 5 minut na wolnym ogniu.

3

Wystudzony sos wymieszać w misce ze śledziami i przełożyć do słoika.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

317

kcal

Białka

17

gram

Węglowodany

16

gram

Tłuszcze

20

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły