Płaty śledziowe w koncentracie
m7
Miód można zastąpić cukrem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
317
kcal
Białka
17
gram
Węglowodany
16
gram
Tłuszcze
20
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Miód można zastąpić cukrem.
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
0.50 kg płaty śledziowe
2 szt. cebula
2 szt. liść laurowy
3 łyżka miód
3 łyżka sok z cytryny
3 łyżka olej
4 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz
0.50 łyżka przyprawa typu vegeta
Przygotowanie
Wymoczone płaty śledziowe, pokroić na kawałki. Cebulę obrać, pokroić w piórka, zeszklić na oleju, posypać wegetą.
Sok z cytryny, wymieszać z koncentratem, wlać do cebulki, dodać miód, listek laurowy, wymieszać, dusić przez 5 minut na wolnym ogniu.
Wystudzony sos wymieszać w misce ze śledziami i przełożyć do słoika.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
317
kcal
Białka
17
gram
Węglowodany
16
gram
Tłuszcze
20
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.