Płaty śledziowe w koncentracie
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Płaty śledziowe w koncentracie](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977522517.jpeg&w=3840&q=75)
Miód można zastąpić cukrem.
0
0 / 0
Miód można zastąpić cukrem.
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
0.50 kg płaty śledziowe
2 szt. cebula
2 szt. liść laurowy
3 łyżka miód
3 łyżka sok z cytryny
3 łyżka olej
4 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz
0.50 łyżka przyprawa typu vegeta
Przygotowanie
1
Wymoczone płaty śledziowe, pokroić na kawałki. Cebulę obrać, pokroić w piórka, zeszklić na oleju, posypać wegetą.
2
Sok z cytryny, wymieszać z koncentratem, wlać do cebulki, dodać miód, listek laurowy, wymieszać, dusić przez 5 minut na wolnym ogniu.
3
Wystudzony sos wymieszać w misce ze śledziami i przełożyć do słoika.