0

Składniki

150 Mililitrów
olej
1 Łyżeczka
sól
500 Gramów
Schab
200 Gramów
płatki kukurydziane
3 Sztuki
jajko
5 Łyżek
mąka
0.5 Łyżeczki
pieprz
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Jeżeli kotlety robimy ze schabu to kroimy w plastry, rozbijamy tłuczkiem, a jeżeli z piersi kurczaka to kroimy pod skosem, nie musimy rozbijać.
  2. Solimy i pieprzymy.
  3. Jajka roztrzepujemy, możemy je posolić. Na talerz wsypujemy mąkę, płatki kukurydziane lekko zgniatamy i dodajemy jedną łyżkę mąki, lekko mieszamy.
  4. Mięso oprószamy w mące, jajku a następnie panierujemy w płatkach.
  5. Smażymy na oleju tak aby płatki się nie przypaliły, a mięso nie było surowe.

Opis

Te kotleciki są pyszne zarówno na ciepło jak i na zimno. Mogą być drobiowe lub wieprzowe.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!