0

Składniki

150 Mililitrów
olej
1 Łyżeczka
sól
500 Gramów
Schab
200 Gramów
płatki kukurydziane
3 Sztuki
jajko
5 Łyżek
mąka
0.5 Łyżeczki
pieprz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Jeżeli kotlety robimy ze schabu to kroimy w plastry, rozbijamy tłuczkiem, a jeżeli z piersi kurczaka to kroimy pod skosem, nie musimy rozbijać.
  2. Solimy i pieprzymy.
  3. Jajka roztrzepujemy, możemy je posolić. Na talerz wsypujemy mąkę, płatki kukurydziane lekko zgniatamy i dodajemy jedną łyżkę mąki, lekko mieszamy.
  4. Mięso oprószamy w mące, jajku a następnie panierujemy w płatkach.
  5. Smażymy na oleju tak aby płatki się nie przypaliły, a mięso nie było surowe.

Opis

Te kotleciki są pyszne zarówno na ciepło jak i na zimno. Mogą być drobiowe lub wieprzowe.

Podobne przepisy

Cannelloni z groszkiem

Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Cukinia zapiekana z sosem bolońskim

Łatwy Do 1 godz
Cukinia zapiekana z sosem bolońskim

Diabelskie Spaghetti

Łatwy Do 40 min
Diabelskie Spaghetti

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Klopsiki orzechowe

Łatwy Do 1 godz
Klopsiki orzechowe

Kotleciki z młodej kapusty

Łatwy Do 1 godz
Kotleciki z młodej kapusty

Kotlety z kaszy gryczanej

Łatwy Do 1 godz
Kotlety z kaszy gryczanej

Kulki mięsne

Średni Do 1 godz
Kulki mięsne

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!