Plasterki po meksykańsku

m7
Plasterki po meksykańsku

1

0 / 0

Ulubiona potrawa mojego męża :-) bardzo często serwowana u mnie w domu. Polubili ją wszyscy domownicy.

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. papryka ostra

1 szczyp. pieprz

1 szczyp. wegeta

1 szczyp. sól

4 szt. kiełbasa

1 szt. cebula

1 szt. papryka czerwona

4 łyżka olej

4 łyżka ketchup kotlin z piekła rodem extra hot

Przygotowanie


1

Kiełbaskę i cebulkę kroimy w krążki.Cebulkę rzucamy na gorący olej, wsypujemy wegetĘ i ostrą czerwoną paprykę . Następnie wrzucamy kiełbaskę i czerwoną surową paprykę,pokrojoną w paski,delikatnie to podsmażamy. Smażymy tak długo aż cebulka i kiełbaska oraz papryka się zrumienią. Następnie dodajemy pikantny ketchup np. Z piekła rodem "kotlin" i przyprawiamy solą i pieprzem. Dusimy na małym ogniu ok. 15 min od czasu do czasu mieszając. Podajemy z pszennym pieczywem.

2

smacznego!!!

Wartości odżywcze na porcję


Energia

442

kcal

Białka

12

gram

Węglowodany

9

gram

Tłuszcze

39

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły