Placuszki ziemniaczane
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Placuszki ziemniaczane](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976330771.jpeg&w=3840&q=75)
Placuszki ziemniaczane przygotowuję przeważnie na kolację.
0
0 / 0
Placuszki ziemniaczane przygotowuję przeważnie na kolację.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
15 porcji
Składniki
1.50 kg ziemniaki
3 szczyp. sól, pieprz
0.50 łyżecz. przyprawa typu vegeta
1 szkl. mąka pszenna tortowa
1 szt. jajko
1 szt. cebula
4 łyżka olej słonecznikowy
2 łyżka nać pietruszki
Przygotowanie
1
Ziemniaki i cebulę obrać. Ziemniaki zetrzeć na tarce jarzynowej o drobnych oczkach.
2
Cebulę bardzo drobniutko posiekać. Ziemniaki połączyć z cebulką, jajkiem, mąką i posiekaną zieleniną. Konsystencja powinna być gość gęsta, mniej więcej taka jak na racuchy.
3
Następnie dodać sól, pieprz i Kucharka do smaku.
4
Na patelni rozgrzać olej i smażyć na nim placuszki ziemniaczane z obu stron na lekko złoty kolor.