Placuszki ziemniaczane

m7
Placuszki ziemniaczane

0

0 / 0

Placuszki ziemniaczane przygotowuję przeważnie na kolację.

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


15 porcji

Składniki

1.50 kg ziemniaki

3 szczyp. sól, pieprz

0.50 łyżecz. przyprawa typu vegeta

1 szkl. mąka pszenna tortowa

1 szt. jajko

1 szt. cebula

4 łyżka olej słonecznikowy

2 łyżka nać pietruszki

Przygotowanie


1

Ziemniaki i cebulę obrać. Ziemniaki zetrzeć na tarce jarzynowej o drobnych oczkach.

2

Cebulę bardzo drobniutko posiekać. Ziemniaki połączyć z cebulką, jajkiem, mąką i posiekaną zieleniną. Konsystencja powinna być gość gęsta, mniej więcej taka jak na racuchy.

3

Następnie dodać sól, pieprz i Kucharka do smaku.

4

Na patelni rozgrzać olej i smażyć na nim placuszki ziemniaczane z obu stron na lekko złoty kolor.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły