Placuszki z łososiem i serkiem koperkowym
goodfoodlover
1
0 / 0
Szybka przekąska idealna na śniadanie, wieczór ze znajomymi lub jako przystawka podczas imprezy. Poznaj nasz pomysł na szybkie i bardzo smaczne danie - placuszki z wędzonym łososiem i serkiem koperkowym.
12
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
1 szcz. sól
1 szcz. pieprz
1 łyżeczka proszek do pieczenia
100 g łosoś wędzony
150 g serek śmietankowy
2 szkl. mąka pszenna tortowa lubella
1 szkl. maślanka
0.50 szkl. woda
0.50 szt. cytryna
1 szt. koperek
2 szt. jaja kurze całe
1 łyżka olej
Przygotowanie
Do miski wsyp mąkę, sól i proszek do pieczenia.
Wymieszaj składniki.
Dodaj jajka i wlej wodę oraz maślankę.
Dokładnie zmiksuj składniki.
Na patelni rozgrzej olej i łyżką nakładaj porcję.
Smaż z dwóch stron na złoty kolor.
Cytrynę sparz gorącą wodą i pokrój na mniejsze kawałki.
Koperek posiekaj i wsyp do serka.
Dodaj sól i pieprz.
Wymieszaj dokładnie składniki.
Na każdego placuszka nałóż serek, kawałek łososia oraz cytrynę.