Placuszki z łososiem i serkiem koperkowym

goodfoodlover
Placuszki z łososiem i serkiem koperkowym

Średnia 0 / 0

Oceń!

Szybka przekąska idealna na śniadanie, wieczór ze znajomymi lub jako przystawka podczas imprezy. Poznaj nasz pomysł na szybkie i bardzo smaczne danie - placuszki z wędzonym łososiem i serkiem koperkowym.

12

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

1 łyżecz. proszek do pieczenia

100 g łosoś wędzony

150 g serek śmietankowy

2 szkl. mąka pszenna tortowa lubella

1 szkl. maślanka

0.50 szkl. woda

0.50 szt. cytryna

1 szt. koperek

2 szt. jaja kurze całe

1 łyżka olej

Przygotowanie


Do miski wsyp mąkę, sól i proszek do pieczenia.

Wymieszaj składniki.

Dodaj jajka i wlej wodę oraz maślankę.

Dokładnie zmiksuj składniki.

Na patelni rozgrzej olej i łyżką nakładaj porcję.

Smaż z dwóch stron na złoty kolor.

Cytrynę sparz gorącą wodą i pokrój na mniejsze kawałki.

Koperek posiekaj i wsyp do serka.

Dodaj sól i pieprz.

Wymieszaj dokładnie składniki.

Na każdego placuszka nałóż serek, kawałek łososia oraz cytrynę.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

205

kcal

Białka

8

gram

Węglowodany

26

gram

Tłuszcze

7

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły