1

Składniki

2 Szklanki
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
100 Gramów
Łosoś wędzony
150 Gramów
Serek śmietankowy
1 Szklanka
Maślanka
0.5 Szklanki
woda
0.5 Sztuki
cytryna
1 Sztuka
koperek
2 Sztuki
jaja kurze całe
1 Łyżka
olej
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Do miski wsyp mąkę, sól i proszek do pieczenia.
  2. Wymieszaj składniki.
  3. Dodaj jajka i wlej wodę oraz maślankę.
  4. Dokładnie zmiksuj składniki.
  5. Na patelni rozgrzej olej i łyżką nakładaj porcję.
  6. Smaż z dwóch stron na złoty kolor.
  7. Cytrynę sparz gorącą wodą i pokrój na mniejsze kawałki.
  8. Koperek posiekaj i wsyp do serka.
  9. Dodaj sól i pieprz.
  10. Wymieszaj dokładnie składniki.
  11. Na każdego placuszka nałóż serek, kawałek łososia oraz cytrynę.

Opis

Szybka przekąska idealna na śniadanie, wieczór ze znajomymi lub jako przystawka - smacznie i szybko!

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!