Placuszki z łososiem i serkiem koperkowym

goodfoodlover
Placuszki z łososiem i serkiem koperkowym

1

0 / 0

Szybka przekąska idealna na śniadanie, wieczór ze znajomymi lub jako przystawka podczas imprezy. Poznaj nasz pomysł na szybkie i bardzo smaczne danie - placuszki z wędzonym łososiem i serkiem koperkowym.

12

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

1 szcz. sól

1 szcz. pieprz

1 łyżeczka proszek do pieczenia

100 g łosoś wędzony

150 g serek śmietankowy

2 szkl. mąka pszenna tortowa lubella

1 szkl. maślanka

0.50 szkl. woda

0.50 szt. cytryna

1 szt. koperek

2 szt. jaja kurze całe

1 łyżka olej

Przygotowanie


1

Do miski wsyp mąkę, sól i proszek do pieczenia.

2

Wymieszaj składniki.

3

Dodaj jajka i wlej wodę oraz maślankę.

4

Dokładnie zmiksuj składniki.

5

Na patelni rozgrzej olej i łyżką nakładaj porcję.

6

Smaż z dwóch stron na złoty kolor.

7

Cytrynę sparz gorącą wodą i pokrój na mniejsze kawałki.

8

Koperek posiekaj i wsyp do serka.

9

Dodaj sól i pieprz.

10

Wymieszaj dokładnie składniki.

11

Na każdego placuszka nałóż serek, kawałek łososia oraz cytrynę.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły