0

Składniki

2 Łyżeczki
cukier
2 Sztuki
jabłko
1 Sztuka
jaja kurze całe
3 Łyżki
mąka pszenna tortowa
30 Dekagramów
Dynia
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Dynię zetrzeć na tartce dodać również starte jabłka.
  2. Następnie wsypać przesianą mąkę i mieszać do uzyskania gładkiej konsystencji.
  3. Żółtka można utrzeć z cukrem i dodać do powstałej masy.
  4. Wsypać szczyptę soli.
  5. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

Opis

świetnie smakują z samym cukrem pudrem

Podobne przepisy

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Przepis
Średni Do 3 godz
Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Piernik świąteczny

Przepis
Średni Do 15 min
Piernik świąteczny

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Pierniczki

Przepis
Średni Do 1 godz
Pierniczki

Sernik

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Sernik

Jajecznica z cebulą

Przepis
Łatwy Do 15 min
Jajecznica z cebulą

Faworki

Przepis
Średni Do 40 min
Faworki

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!