Placuszki z cukinii z sokiem pomidorowym
kontakt_1
Znudziły Ci się klasyczne placki ziemniaczane? Spróbuj placuszków z cukinii podkręconych pomidorową nutą. Proste, sycące i szybkie do zrobienia. Czego chcieć więcej?
Wartości odżywcze na porcję
Energia
405
kcal
Białka
14
gram
Węglowodany
63
gram
Tłuszcze
6
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Znudziły Ci się klasyczne placki ziemniaczane? Spróbuj placuszków z cukinii podkręconych pomidorową nutą. Proste, sycące i szybkie do zrobienia. Czego chcieć więcej?
4
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
0.50 szkl. tymbark sok pomidorowy klasyczny
1 szt. cukinia
2 szt. ziemniaki
1 szt. jajko
Przygotowanie
Cukinie dokładnie myjemy, ziemniaki obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczach. Dodajemy pół szklanki soku pomidorowego, jajko i mąkę doprawiając do smaku pieprzem.
Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju rzepakowego, nakładając po łyżce masy i smażymy z każdej strony aż staną się rumiane.
Podajemy ze świeżą kolendrą i sokiem pomidorowym.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
405
kcal
Białka
14
gram
Węglowodany
63
gram
Tłuszcze
6
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.