Placuszki z cukinii z sokiem pomidorowym

kontakt_1
Placuszki z cukinii z sokiem pomidorowym

0

0 / 0

Znudziły Ci się klasyczne placki ziemniaczane? Spróbuj placuszków z cukinii podkręconych pomidorową nutą. Proste, sycące i szybkie do zrobienia. Czego chcieć więcej?

4

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

0.50 szkl. tymbark sok pomidorowy klasyczny

1 szt. cukinia

2 szt. ziemniaki

1 szt. jajko

Przygotowanie


1

Cukinie dokładnie myjemy, ziemniaki obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczach. Dodajemy pół szklanki soku pomidorowego, jajko i mąkę doprawiając do smaku pieprzem.

2

Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju rzepakowego, nakładając po łyżce masy i smażymy z każdej strony aż staną się rumiane.

3

Podajemy ze świeżą kolendrą i sokiem pomidorowym.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

405

kcal

Białka

14

gram

Węglowodany

63

gram

Tłuszcze

6

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły