Placuszki z awokado
kontakt_2
Wytrawne placuszki z awokado świetnie smakują na ciepło i na zimno. Doskonała przekąska w ciągu dnia!
0
0 / 0
Wytrawne placuszki z awokado świetnie smakują na ciepło i na zimno. Doskonała przekąska w ciągu dnia!
10
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szt. awokado
1 szt. jajko
0.50 szkl. maślanka
1.50 szkl. mąka pszenna tortowa lubella
0.50 łyżeczka soda
0.50 łyżeczka sól
1 łyżka sok z cytryny
2 łyżka posiekany szczypiorek
2 łyżka olej
2 łyżeczka ketchup kotlin łagodny 60% mniej kalorii
Przygotowanie
Wszystkie składniki, poza szczypiorkiem, miksujemy.
Dodajemy szczypiorek i delikatnie mieszamy.
Na mocno rozgrzaną, natłuszczoną patelnię nakładamy po łyżce masy, formując placuszki. W momencie, gdy zauważymy bąbelki na powierzchni placuszków, przewracamy je na drugą stronę.
Gotowe placuszki podajemy z ketchupem łagodnym 60% mniej kalorii Kotlin.