Placuszki z awokado

kontakt_2
Placuszki z awokado

0

0 / 0

Wytrawne placuszki z awokado świetnie smakują na ciepło i na zimno. Doskonała przekąska w ciągu dnia!

10

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szt. awokado

1 szt. jajko

0.50 szkl. maślanka

1.50 szkl. mąka pszenna tortowa lubella

0.50 łyżeczka soda

0.50 łyżeczka sól

1 łyżka sok z cytryny

2 łyżka posiekany szczypiorek

2 łyżka olej

2 łyżeczka ketchup kotlin łagodny 60% mniej kalorii

Przygotowanie


1

Wszystkie składniki, poza szczypiorkiem, miksujemy.

2

Dodajemy szczypiorek i delikatnie mieszamy.

3

Na mocno rozgrzaną, natłuszczoną patelnię nakładamy po łyżce masy, formując placuszki. W momencie, gdy zauważymy bąbelki na powierzchni placuszków, przewracamy je na drugą stronę.

4

Gotowe placuszki podajemy z ketchupem łagodnym 60% mniej kalorii Kotlin.

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły